11. Matti Pellonpää palkinto elokuvakulttuurin edistämisestä Mika Siltalalle ja Cinema Mondolle

Saarijärven Elokuvakerho tukijanaan Suomen Elokuvakontakti ry antoi perjantaina 13. marraskuuta 11. Matti Pellonpää -palkinnon Mika Siltalalle ja Oy Cinema Mondo Ltd:lle.

Myöntämisperusteet

Monena aikaisempanakin vuonna usea Saarijärven Elokuvakerhon arvovaltainen kunniajäsen on ehdottanut palkinnon saajaksi Mika Siltalaa, joka on myös ollut ja on niin Cinema Mondon kuin Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaalin tärkeä taustavaikuttaja.

Ilman näitä tahoja Suomen elokuvakulttuuri olisi hapettomammassa tilassa, vielä toimivien elokuvakerhojen ohjelmistojen kunnianhimoinen kokoaminen olisi vaikeampaa, näkökulmamme maailman elokuvaan olisi oleellisesti kapeampi.

Palkinnon saaja on laajojen kansainvälisten kontaktiensa ansiosta pystynyt jatkamaan laadukasta elokuvien maahantuontia ja kotimaan levitystä vaikeinakin aikoina.

Jotta voisimme jatkossakin kokea valkokankaan lumon – myös suurten kaupunkien ulkopuolella – tarvitsemme tällaisia näkemyksellisiä, riskinottoa kaihtamattomia toimijoita.

Mikä on Matti Pellonpää palkinto?

Palkinto jaetaan Saarijärvellä vuosittain elokuvatapahtumassa. Palkinnolla halutaan edistää kunnianhimoisen valkokangaselokuvan katsomista ja elokuvakulttuurin kehittymistä Suomessa. Aki Kaurismäki toi ja luovutti ensimmäisen Matti Pellonpää -palkinnon Saarijärvellä vuonna 1999.

Kerhon arvovaltaiset suomalaiset kunniajäsenet, joita kuullaan ennen päätöstä, antavat palkinnolle erityistä painoarvoa.

Tämän vuotinen palkinto oli Malla Hukkasen kunniatauluksi vedostuttama ja signeeraama valokuva Aki Kaurismäen elokuvasta Leningrad Cowboys Meet Moses.

Lisätietoja:

Yrjö Pulkkinen / Saarijärven elokuvakerho
p. 040 705 4203
yrjo.pulkkinen[ät]saarijarvi.fi