Takaisin

12.07.2017 | Inland Film Company

Tarinoiden Suomi lehdistönäytökset

Tervetuloa Tarinoiden Suomi –elokuvan ensimmäiseen Helsingin medianäytäntöön torstaina 20.7. klo 12.15 Finnkino Kinopalatsi 2, S- Kesto: 84min.

Tarinoiden Suomi, suomalaisiin Tarinateltassa taltioituihin yli 600:aan tarinaan perustuva lippulaiva -dokumenttielokuvateos on valmistunut. Tarinoiden Suomi, Suomen ensi-ilta on 11.8.2017. Tervetuloa Tarinoiden Suomi –elokuvan ensimmäiseen Helsingin medianäytäntöön perjantaina 20.7. klo 12.15 Finnkino Kinopalatsi 2, S- Kesto: 84min.

Elokuvan jälkeen tai ennen ohjaajan kanssa voi sopia haastatteluista, tuotantotiimistä paikalla ovat ainakin ohjaaja/tuottaja Jussi Oroza.

Seuraava medianäytäntö 26.7 klo.14.00 Tampere Plevna,

Tarinoide Suomi medianäytännöt:

20.7. Helsingissä klo 12.15 Kinopalatsi 2:ssa,

26.7 klo.14.00 Tampere Plevna 

27.7. klo. 12.00 Lahti kuvapalatsi

2.8. Helsingissä klo 12.15 Kinopalatsi 2

4.8 klo.16.00 Oulu elokuvakeskus Studio

7.8 klo.14.00 Turku Kinopalatsi

 

Tervetuloa!

 TARINOIDEN SUOMI ON SUURI SUOMALAINEN RAKKAUSelokuva IHMISYYDELLE.

”Katsokoon jokainen katsoja elokuviani kuin peiliin, niin hän näkee oman itsensä”

 (Andrej Tarkovski).

“Tämä leffa on yksi harvoista joka oikeasti kertoo enemmän kuin vain meistä ja kulttuuristamme, se tavoittaa jotain universaalia mutta tunnistettavaa. Todella hieno elokuva ja todella upea kokemus.” 

(T.  Erkko Lyytinen, tuottaja/ producer, YLE). 

 

Elokuva on osa Suomi100 –juhlavuoden ohjelmaa.

 Haastattelupyynnöt Jussi Oroza, puh: +358 44 9243131

oroza@inland.fi

 Lyhyt synopsis

Tarinoita Suomesta kertoo suomalaisten henkilökohtaisten tarinoiden kautta sen, mikä on meille tärkeintä ja miten meistä on tullut sitä, mitä olemme ja millaista muutosta käymme lävitse siirtyessämme kansainvälistyvään 100 -vuotista itsenäisyyttä juhlivaan Suomeen.

 

Elokuva raottaa verhoja kansakunnan muistiin henkilökohtaisten tarinoiden kautta. Tarinat kertovat rakkaudesta; rakkaudesta rakkauteen, perheeseen, isänmaahan, itseensä, jumalaan jne. Kuulemme kaikuja menneisyydestä, suurten ikäluokkien nöyryydestä, haavoista, kiitollisuudesta ja onnen eväistä.  Universaalilla tasolla, usko, toivo ja rakkaus ovat elokuvassa alati läsnä. Tarinoiden Suomesta muodostuu viimein maaginen ja intiimi tila jossa suomalaisten henkilökohtaisimmat tarinat muodostavat yhdessä katsojan kokemuksen kautta elokuvan tarinan. Yksityisyys yhdistyy kansakunnan muistiin ja muodostaa kertomuksen suomalaisuudesta, tuoden esille samalla universaaliin ihmisenä olemisen perimmäiset kysymykset. Tarinoiden Suomi on lopulta rakkauselokuva, -ihmisyydelle, se luo siltoja ihmisten välille, -tarinoiden kautta. Meillä kaikilla on tarina ja me olemme tarinoista tehty.

 

Elokuvan on tuottanut Inland Film Company Oy, Klaus Heydemann