Takaisin

07.09.2023 | Helsinki Film Festival

Nordic Flair -koulutuksen näyttelijät valittu

Nordic Flair -koulutusohjelmaan on valittu 30 pohjoismaista näyttelijää. Finnish Film Affair on tällä hetkellä miltei loppuunmyyty, viimeisiä lippuja myydään 13.9. asti. 

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin yhteydessä järjestettävä Finnish Film Affair kokoaa Helsinkiin elokuva-alan merkittävimmät kansainväliset ostajat, toimittajat ja festivaalit jo 12. kerran 20.-22.9.2023. Tänä vuonna tapahtuman Nordic Flair -koulutusohjelmassa keskiöön nousevat pohjoismaiset näyttelijät, jotka pääsevät tapaamaan kansainvälisiä roolittajia ja agentteja. Suomeen saapuvien roolittajien ansioluettelosta löytyy muun muassa James Bond -elokuva Skyfall ja norjalainen hittisarja Exit. 

Koulutukseen on valittu 20 osallistujaa Pohjoismaista sekä 10 kuuntelijaa Suomesta. Avoimen haun kautta hakemuksia tuli Suomesta 79 kappaletta, minkä lisäksi pohjoismaisia osallistujia kutsuttiin agenttien kanssa yhteistyössä. 

“Järjestimme Nordic Flair -koulutuksen näyttelijäteemalla viimeksi neljä vuotta sitten ja toiveita sen uusimisesta on tullut vuosittain. Tämä sekä hakemusten määrä selkeästi osoittavat, kuinka paljon kysyntää vastaaville mahdollisuuksille on pohjoismaisten näyttelijöiden keskuudessa”, tapahtuman ohjelmapäällikkö Maria Pirkkalainen-Barber kertoo.

Koulutuksen ohjelma on suunniteltu yhteistyössä Ilmaisuverstaan ja roolittaja Jantsu Puumalaisen (Casting by Me) kanssa. Ohjelmaan valitut näyttelijät pääsevät osallistumaan muun muassa self-tape-koulutukseen alan kansainvälisten huippuammattilaisten ohjauksessa sekä verkostoitumaan roolittajien ja agenttien kanssa. Nordic Flair -ohjelmaa tukevat Suomen Elokuvasäätiö ja Nordisk Film & TV Fond. 

Nordic Flair -koulutuksen osallistujat
Aamu Milonoff, Finland

Adam Daho, Sweden

Andrea Björkholm, Sweden

Anna Böhm, Finland

Anna Tempte, Denmark

Chike Ohanwe, Finland

Christoffer Willen, Sweden

Dakota Trancher Williams, Sweden

Elias Salonen, Finland

Marketta Tikkanen, Finland

Oksana Lommi, Finland

Pravendra Singh, Finland

Pyry Kähkönen, Finland

Rebekka Baer, Sweden

Saana Koivisto, Finland

Saara Kotkaniemi, Finland

Sannah Nedergård, Finland

Vilma Kinnunen, Finland

Vincent Willestrand, Finland

Wilhelm Enckell, Finland

 

Kuuntelijat (observers)

Eeva Putro, Finland

Juha-Pekka Mikkola, Finland

Karoliina Blackburn, Finland

Kreeta Salminen, Finland

Maija Paunio, Finland

Milka Ahlroth, Finland

Nicola Perot, Finland

Santeri Helinheimo, Finland

Sonja Kuittinen, Finland

Yolanda Correa Brown, Finland

 

Finnish Film Affair miltei loppuunmyyty, lippuja myynnissä enää 13.9. asti

Finnish Film Affairin osallistujalistalla on jo yli 420 ammattilaista 26:sta eri maasta. Kolmen päivän liput ovat tällä hetkellä 85%:sti loppuunmyyty. Lipunmyynti audiovisuaalisen alan ammattilaisille on auki enää keskiviikkoon 13.9. asti. 

Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisia verkostoitumis- ja oppimismahdollisuuksia kaikille kansainvälisestä urasta kiinnostuneille alan toimijoille sekä tilaisuuden kuulla lisää tulevista suomalaista ja pohjoismaisista tuotannoista. Tapahtuman ohjelmisto on julkaistu ja siihen voi tutustua verkkosivuilla.

Näyttelijäteemasta kiinnostuneet pääsevät kuulemaan agentteja myös Finnish Film Affairin yleisen ohjelman puolella. Perjantaina 22.9. järjestettävässä paneelikeskustelussa urastaan ja agentti-alan ajankohtaisista aiheista kertovat muun muassa Raakel Huikuri (Lisa Richards Nordic), Laura Munsterhjelm (Actors in Scandinavia), Pete Stone (CAA) sekä Lollo Urbansdotter (Magnolia Agency). Perjantaille on myynnissä myös erillinen päivälippu (50 euroa).

Lisätietoja:

Lois Armas, Viestintäkoordinaattori, Finnish Film Affair, lois@hiff.fi, 0445250887

Maria Pirkkalainen-Barber, Ohjelmapäällikkö, Finnish Film Affair & Nordic Flair, maria@hiff.fi

 

Tutustu ohjelmaan: https://hiff.fi/en/finnishfilmaffair/programme/
Tutustu Nordic Flairiin: https://hiff.fi/en/finnishfilmaffair/nordic-flair/
Akkreditoidu tapahtumaan: https://hiff.fi/finnishfilmaffair/osallistuminen/