Takaisin

06.09.2023 | Warner Bros. Finland

Valtavaksi ilmiöksi noussut Barbie rikkoo ennätyksiä Suomessa – elokuva saavutti jo huimat 600 000 katsojaa

Barbiesta kaikkien aikojen tuottoisin Warner Bros. -elokuva Suomessa.

Barbie-mania on vyörynyt läpi koko maan! Tähän mennessä Barbie on kerännyt 601 097 katsojaa Suomessa sekä tehnyt lipputuloissa lähes 8,4 miljoonaa euroa. Tämä tekee elokuvasta vuoden katsotuimman elokuvan ja samalla kaikkien aikojen tuottoisimman Warner Bros. -elokuvan. Barbie on noussut huikealla tuloksellaan myös Suomen kaikkien aikojen tuottoisimpien elokuvien listalla sijalle kolme. Lisäksi Barbie on kautta aikojen eniten lipputuloja Suomessa kerännyt naisen ohjaama elokuva.

Elokuvasta on tullut maailmanlaajuinen ilmiö ja menestys. Barbie saavutti vuoden 2023 suurimman avaustuloksen kaikissa Pohjoismaissa, ja se on myös kaikkien aikojen tuottoisin Warner Bros. -elokuva. Yhteensä elokuva on kerännyt Pohjoismaissa 2,6 miljoonaa katsojaa.

Warner Bros. -studion Pohjoismaiden teatterilevityksen markkinointijohtaja Jessie Ross ja levitysjohtaja TF Dreyer toteavat yhdessä: ”Olemme innoissamme siitä, miten pohjoismainen yleisömme on ottanut Barbien omakseen, ja miten poikkeuksellisen kovaa työtä elokuvateatterit ovat tehneet upeiden tulosten eteen. Olemme myös kiitollisia kaikkien Pohjoismaiden myynti- ja markkinointitiimeillemme, jotka eivät ole jättäneet kiveäkään kääntämättä luodakseen kesän unohtumattomimman ilmiön – tavoite on saavutettu ja ylitetty. Pohjoismaisten ennätysten rikkominen tällä tasolla on todella uskomatonta – emmekä ole vielä lähelläkään tämän tarinan päätöstä.”

*** 

Elämä Barbiemaassa on täydellistä. Paitsi jos sinulla on eksistentiaalinen kriisi. Tai jos olet Ken.

Oscar®-ehdokas ohjaaja-käsikirjoittaja Greta Gerwig (Pikku Naisia, Lady Bird) tuo valkokankaille elokuvan ”Barbie”. Oscar®-ehdokas Margot Robbie (Bombshell ja I, Tonya) on Barbie ja Ryan Gosling (La La Land, Half Nelson) on Ken. Muissa rooleissa nähdään America Ferrera (End of Watch, Kuinka koulutat lohikäärmeesi -elokuvat), Kate McKinnon (Bombshell, Yesterday), Michael Cera (Scott Pilgrim vastaan maailma, Juno), Ariana Greenblatt (Avengers: Infinity War, 65), Issa Rae (The Photograph, Insecure), Rhea Perlman (I’ll See You in My Dreams, Matilda) ja Will Ferrell (Uutisankkuri-elokuvat, Talladega Nights). Elokuvaa tähdittävät lisäksi Cruz Kayne (Pikku Naisia), Emma Mackey (Emily, Sex Education), Hari Nef (Assassination Nation, Transparent), Alexandra Shipp (X-Men -elokuvat), Kingsley Ben-Adir (One Night in Miami, Peaky Blinders), Simu Liu (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings), Ncuti Gatwa (Sex Education), Scott Evans (Grace and Frankie), Jamie Demetriou (Cruella), Connor Swindells (Sex Education, Emma), Sharon Rooney (Dumbo, Jerk), Nicola Coughlan (Bridgerton, Derry Girls), Ritu Arya (The Umbrella Academy), Grammyn voittanut laulaja-lauluntekijä Dua Lipa sekä Oscar®-voittaja Helen Mirren (The Queen).

Greta Gerwig on ohjannut elokuvan, jonka hän on käsikirjottanut yhdessä Oscar®-ehdokas Noah Baumbachin (Marriage Story , The Squid, The Whale) kanssa pohjautuen Mattelin Barbieen.

Elokuvan ovat tuottaneet Oscar®-ehdokas David Heyman (Marriage Story, Gravity), Margot Robbie, Tom Ackerley ja Robbie Banner. Vastaavat tuottajat ovat Michael Sharp, Josey McNamara, Ynon Kreiz, Courtenay Valenti, Toby Emmerich ja Cate Adams.

Gerwigin luovassa tiimissä kameran takana toimivat Oscar®-ehdokas kuvaaja Rodrigo Prieto (The Irishman, Silence, Brokeback Mountain) ja leikkaaja Nick Houy (Pikku Naisia, Lady Bird). Lavastuksesta vastaa kuusinkertainen Oscar®-ehdokas Sarah Greenwood (Kaunotar ja Hirviö, Anna Karenina), puvustuksesta  Oscar®-palkittu Jacqueline Durran (Pikku Naisia, Anna Karenina), erikoistehosteista Glen Pratt (Paddington 2, Kaunotar ja Hirviö), musiikista George Drakoulias (White Noise, Marriage Story) ja Oscar®-palkittu säveltäjä Alexandre Desplat (The Shape of Water, The Grand Budapest Hotel).

Warner Bros. Pictures esittää Heyday Filmsin, LuckyChap Entertainmentin sekä Mattelin tuotannon ”Barbie”. Elokuvan levittää maailmanlaajuisesti Warner Bros. Pictures ja se saapui elokuvateattereihin Yhdysvalloissa 21. heinäkuuta ja kansainvälisesti 19. heinäkuuta alkaen. Suomen ensi-ilta oli 21. heinäkuuta 2023.

 

Lisätietoja:

Ellen Fjæstad
Nordic PR & Digital Communications Manager

Ellen.fjaestad@wbd.com

 

Minna Lampolahti

Myyntipäällikkö, Warner Bros. Finland

Minna.lampolahti@wbd.com

 

Pressimateriaali:

https://mediapass.warnerbros.com

 

Warner Bros. on osa globaalia media- ja viihdeyhtiö Warner Bros. Discoverya.