Takaisin

28.03.2023 | Helsinki Film Festival

Hae projektillasi mukaan Finnish Film Affairin showcase-päivään

Kehitteillä ja tuotannossa olevat hankkeet voivat nyt hakea mukaan Finnish Film Affairin showcase-päivään. Tänä vuonna sarjoihin voivat hakea myös tuotannot, joissa Suomi on vähemmistötuotantomaa.

Kehitteletkö parhaillaan elokuvaprojektia, jolla on kansainvälistä potentiaalia? Etsitkö kansainvälistä myyntiagenttia tai festivaalilanseerausta? Kehitteillä ja tuotannossa olevat fiktio- ja dokumenttihankkeet voivat nyt hakea mukaan Finnish Film Affairin showcase-päivään maanantaihin 29.5. asti. 

Tänä vuonna mukaan voi hakea myös projekteilla, jossa Suomi on vähemmistötuotantomaa. Etusija annetaan valintavaiheessa vähemmistötuotannoille, joissa toinen Pohjoismaa on päätuotantomaa. Lisäksi tapahtumassa nähdään pohjoismaisten projektien Nordic Selection -sarja, joka jatkaa edellisvuosien tapaan kutsupohjaisena. Tapahtumassa jaetaan kolme 3000 euron arvoista palkintoa; fiktiosarjan sponsoroi SES, pohjoismaisen sarjan Konstsamfundet ja dokumenttisarjan palkinnon AVEK.

Tänä vuonna Finnish Film Affairissa ei ole valmiiden elokuvien katselukirjastoa Festival Scopessa, mutta tapahtuma tarjoaa 2-3 suljettua markettinäytöspaikkaa valikoiduille kotimaisille elokuville. Lisäksi tapahtumaan työstetään lista kontakteista, joilta voi pyytää katselulinkkejä viimeisen vuoden aikana valmistuneisiin elokuviin. 

Kansainväliset päättäjät mukana jo valintavaiheessa

Finnish Film Affairin showcase-päivän projekteja on valitsemassa kovatasoinen kansainvälinen raati. FFA:n ohjelmapäällikön lisäksi fiktioprojekteista päättämässä ovat Heidi Zwicker (Sundance Film Festival), Eleonora Pesci (Curzon), ja Sergio Fant (Berlinale). Dokumenttiraadissa ovat Grant Keir (Faction North), Andrea Kuhn (Nürnberg International Human Rights Festival) ja konsultti & kuraattori Sirkka Möller.

Valinnat tehdään kesäkuussa 2023. Kaikille hakijoille koostetaan raadin kommenteista myös lyhyt palaute. 

Viime vuonna tapahtumassa yli 500 osallistujaa

HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin yhteydessä järjestettävä Finnish Film Affair (FFA) on Suomen suurin elokuva-alan kansainvälinen ammattilaistapahtuma, joka toimii kotimaisen ja pohjoismaisen elokuvan myynti- ja markkinointipaikkana. Tapahtuma tarjoaa Suomessa toimiville tekijöille mahdollisuuden verkostoitua sekä esitellä hankkeitaan kansainvälisille ostajille, festivaaleille, levittäjille ja rahoittajille. 12. Finnish Film Affair järjestetään Helsingissä 20.–22.9.2023.

Tapahtumaan odotetaan viime vuoden tavoin noin 500 osallistujaa eri puolilta maailmaa. Vuonna 2022 tapahtumaan osallistuivat esimerkiksi Tribeca, Netflix, Venetsia, Wild Bunch, LevelK ja TrustNordisk. 

Sarjoihin valittujen projektien edustajat pääsevät pitchaamaan Finnish Film Affairissa torstaina 21.9., saavat akkreditaation tapahtumaan, pitchauskoulutusta ja kuratoituja tapaamisia kansainvälisten vieraiden kanssa. Pitchaus-kokemuksiin edellisistä Finnish Film Affaireista voi tutustua tapahtuman vaikuttavuusraportissa: https://hiff.fi/finnishfilmaffair/impact-report/

Hae mukaan 29.5. mennessä: https://hiff.fi/finnishfilmaffair/projektihaku/

 

Lisätiedot:

Maria Pirkkalainen, ohjelmapäällikkö, Finnish Film Affair & Nordic Flair

maria@hiff.fi

Lydia Taylerson, hallintokoordinaattori

industry@hiff.fi