Takaisin

19.01.2023 | DocArt

Petteri Saarion dokumenttielokuva Revontulten räppäri elokuvateatterilevitykseen 24.3.2023

Revontulten räppäri on Petteri Saarion dokumenttielokuva, joka seuraa Talent Suomi -ohjelmasta tutuksi tulleen saamelaisräppäri Mihkku Laitin elämää. Elokuva saa elokuvateatteriensi-iltansa 24.3.2023.

Revontulten räppäri on Petteri Saarion uusin dokumenttielokuva, joka seuraa Talent Suomi -ohjelmasta tutuksi tulleen saamelaisräppäri Mihkku Laitin elämää. Elokuva saa elokuvateatteriensi-iltansa 24.3.2023.

Elokuvasta on nyt julkaistu traileri ja juliste.

Revontulten räppärin traileri löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=fYyCQhtbRyU

Juliste ja still-kuvat täältä: https://www.filmikamari.fi/pressit/elokuvat.php?action=show&movie_id=4636

Petteri Saarion ohjaama lämminhenkinen ja visuaalisesti vaikuttava dokumenttielokuva seuraa Saamenmaan pohjoisimmassa kulmassa asuvaa Mihkkua, joka unelmoi muusikonurasta monenlaisten odotusten keskellä. Mihkku kantaa ylpeästi itse tuunaamaansa saamenpukua, räppää ja joikaa sulassa sovussa, tekee musiikkiaan ja suunnittelee brändiään, mutta taitaa myös poronhoidon vaativan työn. Ja ennen kaikkea näkee omat erityiset juurensa ja saamen kielen suurena vahvuutenaan. Tulevaisuus askarruttaa: seuraako Mihkku isänsä jalanjälkiä vai omia unelmiaan?  

Petteri Saario on maamme arvostetuimpia luontoelokuvaajia ja dokumentaristeja. Saario on ohjannut yli 20 elokuvaa (mm. Vedenneito, 2019) ja hänen töitään on palkittu laajasti sekä kotimaisilla että ulkomaisilla festivaaleilla. Lisäksi Saario on ohjannut lukuisia erittäin suosittuja ihmisen ja luonnon suhteesta kertovia TV-sarjoja.

Lyhyt synopsis:

Karismaattisen, Talent Suomi -ohjelmasta koko kansalle tunnetuksi tulleesta 18-vuotiaan saamelaisräppärin Mihkku Laitin kasvutarina kohti muusikon uraa ja orastavaa tähteyttä. Elokuva luomisen palosta ja halusta tehdä saamelaisuudesta oman näköistä.

Ohjaajan sana:

Olen tuntenut Mihkkun viisivuotiaasta lähtien, eli lähes koko hänen elämänsä. On ollut upeaa seurata, miten esiintymisestä tykänneestä vilkkaasta pojasta on varttunut poikkeuksellisen karismaattinen ja syvällinen nuorimies. Mihkkun tarinassa kiteytyy vahvasti saamelaisuuden huominen: kulttuuri säilyy, jos se kykenee uudistumaan ja vastaamaan sen keskellä kasvavien ihmisten tarpeisiin. Sama pätee kulttuuria kannattelevaan kielelliseen ilmaisuun. Revontulten räppäri tarjoaa raikkaan näkökulman monimuotoiseen saamelaisuuteen, saamelaisnuoren itsensä kokemana ja kertomana. -Petteri Saario

Elokuvan on tuottanut DocArt ja tuotantoa ovat tukeneet Suomen elokuvasäätiö, AVEK, Yle ja Kirkon Mediasäätiö.

Lehdistönäytökset:

to 9.2. klo 14.00 Tennispalatsi 2

ti 14.3. klo 10.00 Tennispalatsi 2 (elokuvanäytöksen jälkeen pidetään pressitilaisuus, jossa on paikalla elokuvan tekijöitä lisätietoja myöhemmin)

Lisätiedot:

Haastattelupyynnöt:
Sanna-Maria ”Santtu” Nikula
tiedottaja
cinesanttu@gmail.com
0406319224

Sari Orkomies
sari.orkomies@wildfin.com
0503112240

Elokuvan levityksestä vastaa DocArt
Buukkaukset:
Peter Toiviainen
0405418663
toiviainenpeter@gmail.com