Takaisin

29.11.2022 | Night Visions Distribution

Roope Salminen on Lunastaja uransa ensimmäisessä valkokangaspääroolissa

Mustalla komedialla sävytetty toiminnallinen trilleri Lunastajat valkokankailla kautta maan 9. joulukuuta alkaen

Moniosaaja Roope Salminen tekee uuden aluevaltauksen, kun mustan komedian elementeillä maustettu toiminnallinen trilleri Lunastajat saapuu elokuvateattereihin kautta maan perjantaina 9. joulukuuta. Salminen nähdään Lunastajissa uransa ensimmäisessä valkokangaspääroolissa. Toista pääosaa näyttelee Eino Heiskanen.

Salminen ja Heiskanen ovat Lunastajissa maailmanlopun uskontokultin nuoria noviiseja, jotka kiertävät ovelta ovelle tarjoamassa tuntemattomille mahdollisuutta pelastua. Eräällä käännytyskeikalla nuorten miesten itsehillintä pettää sotkuisin seurauksin. Kun kaksikko ryhtyy siivoamaan virheensä jälkiä, ovikello soi. Lahkolaiset joutuvat tahtomattaan mukaan ventovieraiden ihmisten roolipeli-iltaan, joka on sovittu järjestettäväksi turmatalossa.

Elokuvan muissa keskeisissä rooleissa nähdään Ilona Chevakova (Luokkakokous 3, MC Helper beKINGs), Mikko Nousiainen (70 on vain numero) ja Joel Hirvonen (Lovemilla, Punttikomedia). Uskonlahkon johtohahmon sivuroolissa vakuuttaa kotimaisen elokuva- ja tv-maailman ikoni, seitsemälle vuosikymmenelle ulottuvan uran näyttelijänä tehnyt Jussi-voittaja Pekka Laiho.

Lunastajat on ohjaajiensa Niko Kelkan ja Miro Laihon ensimmäinen pitkä elokuva, ja se perustuu heidän omaan alkuperäiskäsikirjoitukseensa. Kelkka on aiemmin työskennellyt muun muassa apulaisohjaajana elokuvissa Swingers (2018) ja Täydellinen joulu (2019). Myös lyhytelokuvia aiemmin ohjanneen Laihon meriitteihin lukeutuvat linjatuottajan työt Zaida Bergrothin moninkertaisesti palkitussa ohjauksessa Tove (2020)  ja Marja Pyykön elokuvassa Vuosisadan häät (2021).

Lunastajien musiikin säveltänyt Henri Vartio on yksi Suomen elokuva-alan kovimmassa kansainvälisessä nosteessa olevista tekijöistä. Vartio on säveltänyt musiikkia muun muassa Hollywood-suurtuotantojen trailereihin (Transformers: The Last Knight, Justice League) ja työskentelee paraikaa myös suuren kaliiberin kansainvälisten tv-sarjahankkeiden parissa.

 

Lunastajat elokuvateattereissa kautta maan 9.12.2022 alkaen.

 

Elokuvan traileri YouTubessa: https://youtu.be/YT8u2HzZYiQ

 

Ohjaus ja käsikirjoitus Niko Kelkka ja Miro Laiho # Tuottajat Miro Laiho ja Pekka Ollula # Kuvaus Joni Helminen # Leikkaus Miro Laiho # Musiikki Henri Vartio # Rooleissa Roope Salminen, Eino Heiskanen, Ilona Chevakova, Mikko Nousiainen, Joel Hirvonen Anne-Mari Alaspää, Johanna Kuuva, Aleksander Rucidlo, Pekka Laiho.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, katja.toivanen@helsinkicalling.com, puh 040-7011686