Takaisin

23.09.2022 | Black Lion Pictures Oy

SAMPPA BATALIN UUSI ELOKUVA SAA MAAILMANENSI-ILTANSA VARSOVAN ELOKUVAJUHLILLA

Aikamies esitetään Free Spirit -kilpasarjassa osana 38. kertaa järjestettävän festivaalin virallista ohjelmistoa.

Samppa Batalin ohjaama ja kirjoittama Aikamies on syksyllä 2022 ensi-iltansa saava kokoillan fiktioelokuva. Elokuvan juliste, kuvat ja teaser trailer on nyt julkaistu. Aikamies on rakkaustarina, jossa yksinäinen ovimies asettaa vaakalaudalle sekä sydämensä että mielensä, kun lapsuudessa kielletyt aikamatkustusleikit muuttuvat todeksi. 

Aikamiehen tarina on ensimmäinen elokuvaideani koskaan, enkä olisi osannut odottaa, että jonain päivänä se saisi näin mahtavan vastaanoton”, elokuvan kirjoittanut ja ohjannut Batal toteaa. 

Elokuva on osa 14.-23. lokakuuta järjestettävien Varsovan kansainvälisten elokuvajuhlien virallista ohjelmaa, jossa se saa maailmanensi-iltansa. 

Haaveilin Aikamiehen tekemisestä yli 10 vuoden ajan ja välillä luovuin koko projektista. Työskenneltyäni vuosien varrella Matin kanssa löysin vahingossa aikamieheni, jonka jälkeen elokuvan muut palaset alkoivat loksahdella kohdilleen”, Batal kertoo. 

Aikamiehen nimiroolissa nähdään Matti Pajulahti, joka on tuttu Batalin aiemmista elokuvista. Toisessa pääroolissa nähdään koekuvausten kautta löytynyt Annika Hartikka, Teatterikorkeakoulusta vuonna 2021 valmistunut teatteritaiteen maisteri. 

Annikan koekuvaus oli itselleni lopullinen vakuutus siitä, että tämä elokuva tehdään nyt”, Batal toteaa.

Elokuvan muita rooleja tähdittää mm. Joel Hirvonen (Lovemilla, MC Helper BeKINGs) sekä Jaana Saarinen - joka sai Batalin Äiti-elokuvasta (2019) parhaan naispääosan Jussi-ehdokkuuden.

Harjoittelimme elokuvan kohtauksia Matin ja Jaanan kanssa vuosia ennen kuin elokuvaa oltiin oikeasti tekemässä. Heidän osaamisensa ja omistautumisensa ansiosta Aikamies pysyi elossa”, Batal kertoo. 

Suomessa elokuva tulee valtakunnalliseen elokuvateatterilevitykseen perjantaina 2.12.22. 


Pandemian takia elokuvavuosi 2022 on runsain pitkään aikaan ja on kunnia saada Samppa Batalin Aikamies mukaan”, toteaa Tuomas Kohtamäki, joka on yksi elokuvan tuottajista. “Kutsu yksille Euroopan arvostetuimmista elokuvajuhlista osoittaa, että olemme onnistuneet tekemään koskettavan elokuvan globaalista aiheesta. Tietenkin toivomme, että elokuva löydetään myös kotimaassa”, Kohtamäki jatkaa.

Aikamies esitetään Varsovan Free Spirit -kilpasarjassa, joka on tarkoitettu itsenäisille ja innovatiivisille elokuville. Vuonna 1985 perustettu ja FIAPF (International Federation of Film Producers Associations) -akkreditoitu Varsovan kansainvälinen elokuvajuhla on tavannut löytää ja nostaa tekijöitä ennen heidän globaalia läpimurtoaan. 

Vielä lapsena haaveilin nimenomaan globaalista läpimurrosta, mutta tuntuu, että tähän asti olen saanut tehdä juuri sellaisia elokuvia kuin haluan, tavalla jota rakastan”, Batal toteaa.


TEASER TRAILERI

https://www.youtube.com/watch?v=PvEoRfRRJZ0

 

ELOKUVAN SYNOPSIS

Yksinäinen ovimies törmää tuttuun naiseen - jota ei ole tavannut ennen. Kaksikolle syntyy ennenkokemattoman yhteyden tunne ja aika pysähtyy paikalleen. Juuri kun yhteinen tulevaisuus alkaa loistaa horisontissa, astuu esiin aikuiseksi kasvaneen pojan tukahdutettu lapsuus. Hän asettaa vaakalaudalle sekä sydämensä että mielensä, kun kielletyt aikamatkustusleikit muuttuvat todeksi. 

Samppa Batalin ”Aikamies” on romanttinen ja riipaiseva tarina ihmisen äärettömästä tarpeesta tulla rakastetuksi. 

Elokuvan on tuottanut Cinerain yhteistyössä Cinemanifest kanssa ja sen levittää Black Lion Pictures. 
 

TYÖRYHMÄ

Ohjaus: Samppa Batal
Käsikirjoitus: Samppa Batal
Rooleissa: Matti Pajulahti, Annika Hartikka, Joel Hirvonen, Jari Kuusisto ja Jaana Saarinen.
Kuvaus: Miikka Pakarinen
Maskeeraussuunnittelu: Riina Savolainen
Leikkaus: Tuomas Kohtamäki
Äänisuunnittelu: Lari Rissanen
Alkuperäismusiikki: Santeri Sirviö
Tuottajat: Samppa Batal, Miikka Pakarinen ja Tuomas Kohtamäki
Tuotanto: Cinerain / Cinemanifest
Levitys: Miika J. Norvanto, Black Lion Pictures

www.cinerain.fi

www.blacklionpictures.fi

 

LISÄTIEDOT & HAASTATTELUPYYNNÖT

Miika J. Norvanto
Black Lion Pictures
miika@blacklionpictures.fi

Tuomas Kohtamäki
Cinerain
tuomas@cinerain.fi

 

Cinerain on Samppa Batalin ja Tuomas Kohtamäen vuonna 2022 syntynyt elokuvatuotantoyksikkö, joka keskittyy kaikenkokoisten pitkien elokuvien tuottamiseen. 


Black Lion Pictures Oy on vuonna 1999 perustettu independent-elokuvien tuottamiseen ja levittämiseen kotimaisille sekä kansainvälisille markkinoille erikoistunut tuotantoyhtiö.