Takaisin

28.06.2022 | Espoo Ciné

Espoo Ciné goes Pride - Elokuvafestivaalilla Sinun Ciné -ideakilpailu

Espoo Ciné järjestää Fucking Åmål -elokuvan ulkoilmanäytöksen Espoo-päivänä 27.8.2022.
Tänä vuonna järjestetään ensimmäistä kertaa Sinun Ciné -ideakilpailu, joka on voimassa 29.6.–26.7.2022. 

Espoo Ciné goes Pride! Maineikas elokuvafestivaali osallistuu Pride-juhlintaan järjestämällä ulkoilmanäytöksen Espoo-päivänä 27.8.2022, jolla juhlistetaan Espoon kaupungin 50-vuotisjuhlavuotta. Espoo Cinén vuoden 2022 festivaalikausi huipentuu festivaaliviikkoon 29.8.-4.9.2022.

Espoo-päivän ulkoilmanäytöksessä esitetään Lukas Moodyssonin Fucking Åmål, joka onnistui kerralla mullistamaan sen, miten tyttöjä ja seksuaalivähemmistöjä kuvattiin suuren yleisön elokuvassa. Nykyklassikoksi muodostunut elokuva kuvaa roisin realistisesti 90-lukulaisten nuorten elämää ruotsalaisessa Åmålin pikkukaupungissa, jossa Elin ja Agnes ovat turhautuneita ja tylsistyneitä etsiessään itseään, kunnes löytävät toisensa.

Fucking Åmål näytetään ilmaisena ulkoilmaesityksenä Tapiolan Aurinkoterassilla 27.8.2022 kello 22.00. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kaupunkitapahtumat Espoon ja KulttuuriEspoon kanssa ja se on osa Espoo juhlii! -viikon ilmaistapahtumia.

Vähemmistöjen ääni on ollut esillä Espoo Cinén historiassa pitkään. Myös LGBTQ+-elokuvat ovat olleet merkittävä osa festivaalin ohjelmistoa 2000-luvun alkuvuosista lähtien ja Espoo Ciné onkin ensimmäisenä suomalaisena elokuvafestivaalina tarjonnut LGBTQ+-elokuvakokonaisuuden. Espoo Ciné on osa KulttuuriEspoo-yhteisöä ja KulttuuriEspoo on HelsinkiPriden virallinen kumppani vuonna 2022. Näin Espoo Ciné sitoutuu omasta puolestaan yhdessä edistämään tasavertaisempaa ja monipuolisempaa Espoota.

Espoo Ciné järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa Sinun Ciné -ideakilpailun, joka on voimassa 29.6.–26.7.2022.  Kyseinen kilpailu on suunnattu aliedustetuille vähemmistöille, jotta heidänkin tarinansa saadaan valkokankaalle. Kymmenelle parhaalle idealle järjestetään festivaaliviikon maanantaina 29.8.2022 workshop, joka huipentuu yhden idean palkitsemiseen 2500 eurolla. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Käsikirjoittajien Killan ja Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry:n kanssa. Palkintoa tulevat YLE, Suomen elokuvasäätiö ja Nordisk Film.

Lisätietoa kilpailusta löydät Espoo Cinén nettisivuilta:
https://espoocine.fi/


Esitystiedot
Lukas Moodysson: Fucking Åmål
Ulkoilmanäytös
Lauantai 27.8.2022
Kello 22.00
Paikka
Aurinkoterassi, Tapiola
Tapionaukio 2, Espoo
Tapahtuma on ilmainen

Tulevia näytöksiä

Jukka Kärkkäinen ja J-P Passi: Kovasikajuttu
Ulkoilmanäytös
Perjantai 26.8.2022
Kello 22.00
Paikka
Aurinkoterassi, Tapiola
Tapionaukio 2, Espoo
Tapahtuma on ilmainen

Espoo Ciné

Espoo Ciné järjestetään tänä vuonna 29.8. – 4.9.2022 Espoossa ja Helsingissä. Festivaali järjestää myös oheisohjelmaa. Espoo Cinén toiminnanjohtaja on Laura Laaksonen, joka on toiminut tätä ennen Tampereen elokuvajuhlien toiminnanjohtajana.

Espoo Ciné päivitti juuri visuaalisen ilmeensä. Muutos kuvaa festivaalin uutta tunnelmaa ja espoolaisuutta. Uuden ilmeen on suunnitellut kuvataiteilija Teemu Keisteri, joka tunnetaan voimakkaista ja omaleimaisista sarjakuvamaisista töistään ja Ukkeli-hahmostaan. Keisteri toimii myös tiskijukkana taiteilijanimellä Windows95man. 

espoocine.fi
https://www.instagram.com/espoocine/
https://www.facebook.com/espoocine
https://www.kinotapiola.fi/


Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, katja.toivanen@helsinkicalling.com, puh 040-7011686