Takaisin

21.06.2022 | Helsinki Film Festival

Finnish Film Affairin ensimmäiset ohjelmistopaljastukset

Tänä syksynä suomalaisen av-osaamisen vientitapahtumassa ovat ensimmäistä kertaa esillä myös kotimaisen tv-draaman tekijät.

Suomalaisen av-osaamisen vientitapahtuma Finnish Film Affair järjestetään Helsingissä 11. kertaa 21.-23.9.2022 osana HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin 35-vuotisjuhlallisuuksia. Tapahtumassa esitellään tulevia elokuvaprojekteja Suomesta ja Pohjoismaista, sekä ensimmäistä kertaa kansainvälinen estradi annetaan myös kotimaisen tv-draaman tekijöille.Ammattilaistapahtuman avajaisnäytöksenä on R&A:n kotimainen gaala, Mikko Myllylahden Cannesin Kriitikoiden viikolla palkittu Metsurin tarina.

 

Tänä vuonna tekeillä olevia projekteja esittelevässä showcase-päivässä nähdään lavalla myös kotimaisia tv-draaman tekijöitä. “Tätä ovat meiltä toivoneet pitkään sekä kotimainen ala että kansainväliset vieraamme. Pilotoimme sarjojen esittelyä pienimuotoisesti jo juuri ennen pandemiaa, mutta tällöin tekijät eivät olleet itse lavalla. Nyt on oikea aika jatkaa tätä suuremmalla fokuksella”, FFA:n ohjelmapäällikkö Maria Pirkkalainen sanoo. 

 

Pitchauspäivään kutsutaan neljä televisiosarjaa, jotka tulevat ottamaan osaa uuteen New Nordic Narratives -kehittelyohjelmaan. Sen fokuksena ovat sosiaalinen ja ekologinen kestävyys sekä inklusiivisuus. Kansainvälisen konseptin ovat luoneet kokeneet pitchauskouluttajat, käsikirjoittaja Valeria Richter sekä tuottaja Helene Granqvist Nordic Factorystä. 

 

Pohjoismaisuus näkyy myös laajemmin tapahtuman paneeliteemoissa, jotka liittyvät esimerkiksi teatterilevitykseen Pohjoismaissa sekä johtamistaitojen kehittämiseen. Tapahtuma jatkaa myös yhteistyötään Nordisk Film & TV Fondin kanssa paneelikeskustelulla, joka keskittyy uuteen nuoreen pohjoismaiseen tekijäpolveen. Keskustelu on osa NFTF:n ‘20 something’-teemavuotta.

 

Finnish Film Affair on tuonut Suomeen vuodesta 2012 lähtien yli 500 kansainvälistä vierasta verkostoitumaan kotimaisen alan kanssa. Tänä vuonna varmistettujen vieraiden joukossa ovat jo muun muassa Venetsian elokuvajuhlat, Level K, Netflix sekä Totem Films. Kolmipäiväisen tapahtuman ohjelmaan kuuluu lisäksi paljon verkostoitumistilaisuuksia. 


 

Showcaseen valikoidut projektit julkistetaan syyskuun alussa. Akkreditaatio Suomessa toimiville audiovisuaalisen alan ammattilaisille avataan elokuussa 2022. 

 

Lisätiedot:

Maria Pirkkalainen, Ohjelmapäällikkö, Finnish Film Affair & Nordic Flair

maria@hiff.fi

+358505448763

www.finnishfilmaffair.fi