Takaisin

23.11.2021 | Finnkino Oy

Juice Leskisen Räkä ja Roiskis -lastenkirjoista elokuva

Palkitun Teemu Nikin ohjaaman Räkä ja Roiskis -elokuvan kuvaukset ovat alkaneet. Juice Leskisen lastenkirjoihin perustuva koko perheen elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2023.

Räkä ja Roiskis pohjautuu kotimaisen sanataiteen legendan Juice Leskisen 1990-luvulla kirjoittaman Räkä ja Roiskis -lastenkirjatrilogian hahmoihin. Ajan saatossa kirjasarja on jäänyt unohduksiin ja vanhat painokset niistä ovat antikvariaattien aarteita.

Kirjojen maailman tuo valkokankaalle kovassa nosteessa oleva ohjaaja Teemu Nikki. Jussi-palkittu Nikki on kuluneen vuoden aikana voittanut useita kansainvälisiä palkintoja sekä viimeisimmällä Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuvallaan että Mister8 -tv-sarjallaan. Tulevan Räkä ja Roiskis -elokuvan on käsikirjoittanut Ilja Rautsi ja Teemu Nikki. Elokuvan konsepti on Teemu Nikin, Jani Pösön ja Jyrki Arnikarin.

Elokuvan pääosissa nähdään Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -elokuvassa ja Pala sydämessä -tv-sarjassa näytellyt Hugo Komaro (10 v) ja ensimmäisen elokuvaroolinsa tekevä Urho Kuokkanen (9 v). Hugo ja Urho saavat rinnalleen suomalaisten näyttelijöiden ykkösketjun, sillä elokuvan muissa rooleissa nähdään Pekka Strang, Kati Outinen, Sampo Sarkola, Petteri Pennilä, Elina Knihtilä, Marja Packalén ja Matti Onnismaa.

- Mietin pitkään, haluanko tehdä lastenelokuvan. Päädyin siihen, että haluan tehdä hyvän elokuvan, joka sopii myös lapsille, Teemu Nikki filosofoi.

- Kirjojen hahmot ovat aivan fantastisia! Hieno juttu, että pääsemme päivittämään Juicen luoman maailman 2020-luvulle. Tiukka neuvottelu perikunnan edustajan kanssa kesti 5 minuuttia, joten siellä oltiin asiasta samaa mieltä, Jani Pösö toteaa.

- Olemme onnellisia ja etuoikeutettuja, että pääsemme lanseeraamaan uuden ja uniikin perhe-elokuvan valkokankaille yhdessä pitkäaikaisen kumppanimme It’s Aliven kanssa, Riina Liukkonen elokuvan levitysyhtiö Scanbox Entertainmentista kertoo.

Vuodenvaihteen molemmin puolin muun muassa Tampereen seudulla kuvattavan elokuvan puvustuksesta vastaa kolminkertainen Jussi-voittaja Anna Vilppunen ja lavastuksesta Jussi-palkittu Santtu Toivola. Elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa vuonna 2023.

It’s Alive Filmsin Jani Pösön ja Ari Matikaisen tuottaman elokuvan oikeudet omistaa Scanbox Entertainment ja levittää elokuvateattereissa Finnkinon elokuvalevitys.

 

SYNOPIS

Veljekset Räkä ja Roiskis (Hugo Komaro ja Urho Kuokkanen) matkustavat talvilomalle mumminsa luo Suuveden pikkukaupunkiin. Perillä he huomaavat, että Suuvedellä tapahtuu kummia: hauskanpito ja leikkiminen on kielletty ja joka paikassa on tahrattoman puhdasta. Roskat ja jätteet katoavat jäljettömiin ja vaikuttavat tipahtelevan naapurikunnan asukkaiden niskaan.

Kaikkein omituisinta on kuitenkin se, että kaupungista häviää reikiä. Mummolan ovesta katoaa avaimenreikä, linnunpöntöstä lentoaukko ja läheisen järven jäästä pilkkireikä. Lisäksi kaupunkilaisilla on outo, hohtavan valkoinen tekohymy – eikä hampaissa paikan paikkaa.

Räkä ja Roiskis ryhtyvät selvittämään asiaa ja pääsevät paikallisen hammaslääkärin Migrén Juniorin (Pekka Strang) jäljille. Tutkimukset uhkaavat kuitenkin kariutua, kun sottapytty Räkä ja huolellinen Roiskis ajautuvat kahnauksiin keskenään. Miten Suuvesi saadaan takaisin ennalleen ja reiät takaisin paikoilleen, jos pojat eivät pysty tekemään yhteistyötä? Veljesten on selvitettävä riitansa ennen kuin musta aukko nielaisee koko kaupungin ja sen aivopestyt asukkaat.

 

Lataa mediakuva: https://www.filmikamari.fi/pressit/elokuvat.php?action=show&movie_id=4386
Kuvaaja Dante Mutashar

 

Yhteystiedot:

Haastattelupyynnöt/ tiedottaja:

Liekki Promotion / Nora Norrlin

nora.norrlin@liekkipromotion.com

0408460116

 

 It’s Alive Films

Tuottaja Jani Pösö, p. 050 5829495, jani@itsalive.fi

 

It’s Alive Films on Teemu Nikin ja Jani Pösön kymmenisen vuotta sitten perustama tuotantoyhtiö, jonka uusin elokuva Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia voitti Venetsian elokuvafestivaaleilla 2021 festivaalin ainoan yleisöpalkinnon. Yhtiön muita tuotantoja ovat mm.vuoden 2021 Canneseriesissä parhaan sarjan ja parhaan näyttelijän palkinnon saanut Mister8, Suomen vuoden 2018 virallinen Oscar-kandidaatti Armomurhaaja, moneen kertaan maailmalla uudelleenkuvattu ja palkittu TV-sarja Sekasin sekä Cannesin elokuvafestivaalin kilpasarjassa 2019 ensi-iltansa saanut lyhytelokuva All Inclusive. Tähän asti yhtiö on tuottanut viisi pitkää elokuvaa, kolme TV-sarjaa ja 18 lyhytelokuvaa, jotka kaikki käsittelevät viihdyttävästi jotain kuolemanvakavaa aihetta.

Scanbox Entertainment, perustettu 1980, on nykyään yksi pohjoismaiden johtavista independent levitysyhtiöistä. Rakastamme elokuvia, ja julkaisemme vuosittain noin 20 elokuvateatteriensi-illan saavaa elokuvaa, sekä lisäksi kymmeniä nimikkeitä tallenteena ja digitaalisesti.

Finnkino elokuvalevitys levittää ja markkinoi Suomessa Paramount Pictures- ja Universal Pictures -studioiden sekä Scanbox Entertainmentin elokuvia sekä jakelee Nelonen Median elokuvia elokuvateattereihin.