Takaisin

22.11.2021 | Pirkanmaan elokuvakeskus

Tytöt - pidetään pallo! elokuva sai pääpalkinnon 40. Oulun kansainvälisillä lasten- ja nuorten elokuvajuhlilla viikonloppuna.

Tytöt - pidetään pallo! elokuvalle åpääpalkinto 40. Oulun kansainvälisillä lasten- ja nuorten elokuvajuhlilla. Palkinto myönnettiin parhaalle elokuvalle ja sen ohjaajalle Guðjón Ragnarssonille.

Pystymetsä Oy, Pirkanmaan elokuvakeskus & Filmbutik 

Tytöt – pidetään pallo palkittiin lastenelokuvakilpailussa

Islantilais-suomalaisen dokumentin Tytöt - pidetään pallo! elokuva sai pääpalkinnon 40. Oulun kansainvälisillä lasten- ja nuorten elokuvajuhlilla viikonloppuna. Palkinto myönnettiin kilpailun parhaalle elokuvalle ja sen ohjaajalle Guðjón Ragnarssonille.

Suurta yhteiskunnallista urheilun tasa-arvo- ja kasvatuskeskustelua Islannissa ja Suomessa herättänyt dokumenttielokuva Tytöt - pidetään pallo! vastaanotti viikonloppuna lapsituomariston jakaman ja Oulun Energian lahjoittaman Tähtipoika-palkinnon Oulun 40. kansainvälisillä lasten ja nuorten elokuvajuhlilla. Harvoin dokumentille suotu palkinto jaettiin Lasten oikeuksien päivänä 20.11. Kansainvälisen Lasten oikeuksien viikon teemana on tänä vuonna lapsen oikeus hyvään kohteluun.

 

Tuomaristo nosti esiin palkintoperusteluissaan dokumentin odottamattomat käänteet ja loppuhuipennuksen. Elokuvassa nuorten tyttöjen koripallojoukkue ajautuu kiistellyn valmentajansa vetämänä konfliktiin lajiliiton kanssa, kun heitä ei päästetä pelaamaan poikia vastaan. Pelijoukkueen ikäinen lapsituomaristo näki hyväksytyksi tulemisen ja yhteiseen päämäärään pyrkimisen ohella tasa-arvonäkökulmat elokuvan keskeisimpinä viesteinä. 

 

 “Vaatimattomasta harrastamisesta kasvaa innokkaan ja ennakkoluulottoman, joskin ympäristön mielestä hetkittäin arveluttavia menetelmiä käyttävän, valmentajaksi ryhtyneen vanhemman ohjauksessa pelaamiseen yhä tavoitteellisemmin suhtautuva joukkue,” toteaa tuomaristo. 

 

Lisätietoa palkinnosta: https://www.oulufilmfestival.fi/uutiset-voittajat-2021/ 

 Elokuva teaser: https://fb.watch/8EZVsGO_Sr/

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=-z8r4yA5-BA

 Elokuva pyörii vielä muutamalla paikkakunnalla festivaalien ohella. Näytösajat ja liput osoitteessa nytleffaan.fi/elokuva/tytotpidetaanpallo

Gudjon Ragnarsson: TYTÖT - PIDETÄÄN PALLO!

(Raise the Bar- Hækkum rána, Islanti/Suomi 2021) -S-70 min

Elokuva peliä suuremmista tunteista

 

VOIMA **** neljä tähteä: 

“Elokuva näyttää, miten keskeneräistä länsimainen tasa-arvoajattelu todellisuudessa on. Se herättää myös kysymyksiä sukupuolittuneesta kasvatuksesta. Miksi poikien on vaarallista hävitä tytöille?” - Maija Merilehto

 

Valmentaja Brynjar Karl Sigurðsson, Helsingin Sanomat 20.10.21:

”En halua kasvattaa tyttöjäni sillä retoriikalla, että maailma on epäreilu. Että tyttöjä kohdellaan kaltoin ja he ovat aliarvostettuja. Haluan viestiä, että sinulla on hyvä tilaisuus kasvattaa merkitystäsi, ei koripalloilijana vaan ihmisenä ja persoonana, olemalla nainen, joka muuttaa asioita sisältä päin. Tavoitteemme joukkueena oli tulla niin hyviksi, että meitä ei voi sivuuttaa.”

 

Haastattelupyynnöt:
tiedottaja Anna Suonsyrjä / anna.suonsyrja@elokuvakeskus.fi / 050 522 9561

 

Elokuva sosiaalisessa mediassa: 

https://www.facebook.com/tytotpidetaanpallo

https://www.instagram.com/tytotpidetaanpallo/

 

Mediakuvat ja lisäinfo:

filmikamari.fi/pressit

tunnus: press

salasana: noutaja

 

Lisätiedot: 

Levitys: Pirkanmaan elokuvakeskus / Juha Elomäki 050 412 4173 / juha.elomaki@elokuvakeskus.fi 

Tiedotus: Anna Suonsyrjä / 050 522 9561 / anna.suonsyrja@elokuvakeskus.fi 

Tuotanto Suomessa: Pystymetsä Oy 

Tuottaja: Outi Rousu / 040 5412922 outi@pystymetsa.fi /www.pystymetsa.fi

Äänisuunnittelija: Pietari Koskinen, Soundefilm 

Dramaturgi: Iikka Vehkalahti, IV Films 

Käännökset: SagaVera 

Tuotantotuki: Suomen elokuvasäätiö & AVEK

Kansainvälinen myyntiyhtiö: Cats&Docs https://www.catndocs.com/