Takaisin

15.09.2021 | It´s Alive Distribution

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia –elokuva on valittu Aasian suurimmalle elokuvafestivaalille

Ylistäviä arvioita saanut elokuva saa Italian ensi-iltansa tällä viikolla.

Viime lauantaina yleisöpalkinnon Venetsian elokuvajuhlilla voittanut Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva on valittu lokakuussa järjestettävän Busan International Film Festivalin ohjelmistoon. Aasian suurin elokuvafestivaali, Busan International Film Festival, järjestetään Etelä-Korean Busanissa 6.-10.lokakuuta. 

- Tuntuu hyvältä, että elokuva ja sen tarina tuntuu universaalisti koskettavan niin monia. On myös hienoa päästä Busaniin, se lieneekin ainoa Aasian isoista festivaaleista, missä It’s Alive Filmsin elokuvia ei vielä ole nähty, elokuvan tuottaja Jani Pösö kertoo. 


- On iso saavutus päästä mukaan Aasian isoimmalle elokuvafestivaalille, jonka ohjelmistoon valitaan vain eurooppalaisen elokuvan parhaimmistoa. Olen itse ollut kerran Busanissa ja festivaalin mittasuhteet ovat käsittämättömät.  Siellä näytetään elokuvia kymmenille tuhansille katsojille mm. suuressa ulkoilmateatterissa sekä lukuisissa teattereissa ympäri kaupunkia. Busanin ohjelmistoon pääsy enteilee elokuvalle menestyksekästä vientiä, sanoo Suomen elokuvasäätiön kulttuuriviennin koordinaattori Jenni Domingo.


Jussi-palkitun Teemu Nikin Haugesundin elokuvajuhlilla jo ennen valmistumistaan palkittu Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on ennennäkemätön rakkaustarina, jossa sairauseläkkeellä vuodesta 2013 ollut ammattinäyttelijä Petri Poikolainen tekee elämänsä roolin kotinsa vankina olevana miehenä. Elokuva sai Suomen ensi-iltansa viime viikon perjantaina. Katso elokuvan traileri täältä

Ylistäviä arvioita kotimaan mediassa saaneen elokuvan ensimmäinen kansainvälinen ensi-ilta on tämän viikon perjantaina Italiassa, jonka elokuvateattereissa päästään nauttimaan palkitusta suomalaiselokuvasta. 

Tuotantoyhtiö:

It’s Alive Films Oy
Työpajankatu 2a R 1 d, 2nd floor
00580 Helsinki, Finland
www.itsalive.fi
info@itsalive.fi   /  +358 50 5264304

Mediakontaktit:
Liekki Promotion / Nora Norrlin
nora.norrlin@liekkipromotion.com / + 358 40 846 0116


Levitysyhtiö kontakti:
It’s Alive Distribution / Jani Pösö 
+358 50 582 9495 / jani@itsalive.fi

ELOKUVAN TIEDOT: 
Eng.: The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic 
Tuotantomaa: Suomi
Kieli: Suomi
Genre: draama 
Tuotantovuosi: 2021
Ohjaaja: Teemu Nikki
Tuottajat: Jani Pösö, Teemu Nikki
Käsikirjoitus: Teemu Nikki
Tuotantoyhtiö: It’s Alive Films
Yhteistuotantoyhtiöt: Wacky Tie Films, Grade One
Rahoitus: Suomen Elokuvasäätiö, Tampere Film Fund, Kirkon Mediasäätiö
Ensi-ilta: 10.9.2021 
Kesto: 1h 20min 44sec
Kansallinen levitys: It’s Alive Distribution
Kansainvälinen levitys: Intramovies
Pääroolissa: Petri Poikolainen
Muissa rooleissa: Marjaana Maijala, Hannamaija Nikander, Samuli Jaskio, Rami Rusinen
Kuvaus: Sari Aaltonen F.S.C.
Leikkaus: Jussi Sandhu
Äänisuunnittelu: Sami Kiiski, Heikki Kossi

IT’S ALIVE FILMS / TUOTANTOYHTIÖ

It’s Alive Films on Teemu Nikin ja Jani Pösön kymmenisen vuotta sitten perustama tuotantoyhtiö, jonka tunnetuimmat työt ovat Armomurhaaja (Suomen virallinen Oscar-kandidaatti vuonna 2018), sekä moneen kertaan maailmalla uudelleenkuvattu ja palkittu TV-sarja Sekasin. Kaikki It’s Alive -tuotannot käsittelevät viihdyttävästi jotakin kuolemanvakavaa aihetta.

Yhtiön edellinen elokuva NIMBY (Not In My Backyard) voitti ensimmäisenä suomalaisena elokuvana heinäkuussa 2021 Etelä-Koreassa Bucheon International Fantastic Film Festivalin kilpasarjassa ja viimeisin lyhytelokuva All Inclusive sai ensi-iltansa Cannesin elokuvafestivaalin kilpasarjassa 2019. Sokea Mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on It’s Aliven viides pitkä elokuva. Lisäksi yhtiö on tuottanut 18 lyhytelokuvaa ja kolme TV-sarjaa.