Takaisin

15.09.2021 | It´s Alive Distribution

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia –elokuva voitti Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnon!

Jussi-palkitun Teemu Nikin uusi Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva voitti tänään Venetsian elokuvajuhlien uuden Orizzonti Extra -kilpasarjan.

Teemu Nikin Haugesundin elokuvajuhlilla jo ennen valmistumistaan palkittu Sokea Mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva on tänään palkittu jo 78:tta kertaa järjestettävillä Venetsian elokuvajuhlilla. Petri Poikolaisentähdittämä elokuva oli valittu seitsemän muun elokuvan kanssa uuteen Orizzonti Extra-kilpasarjaan, jonka voittajan valitsi yleisö. Intensiivinen ja sykähdyttävä rakkaustarina oli festivaaliyleisön mieleen. Seisovat apolodit sekä Venetsian pressinäytöksessä että maailman ensi-illassa vastaanottanut elokuva sai festivaalin korkeimmat yleisöäänet ja voitti historian ensimmäisen Orizzonti Extra -kilpailun. 

 

- llman tätä palkintoakin tämä olisi tärkein elokuva minkä olen tehnyt. Mutta eiköhän tälle pystille löydy paikka Petrin takanreunalta, riemuitsee Nikki.

 

- Tämä palkinto ei ole pelkästään tälle elokuvalle vaan kaikille, jotka ovat olleet mukana it”s Aliven matkassa vuosien varrella. Me muuten tehdään jo kahta seuraavaa elokuvaa, Pösö jatkaa.

 

- Tämä on aivan järjetöntä! Seuraavaksi varmaan näkö palautuu ja jalat alkaa kantaa. Mitään tällaista en ole uskaltanut koskaan toivoa, Poikolainen toteaa:


Tuoreen festivaalivoiton lisäksi It’s Alive Films Oy:n tuottama elokuvan on saanut runsaasti ylistäviä neljän ja viiden tähden arvioita kotimaan mediassa. Alla muutamia poimintoja Sari Aaltosen kuvaaman elokuvan tuoreista arvioista: 
 

”Täysin poikkeuksellinen rakkaustarina.” Matti Rämö / Anna ****

 

“Mahdottomalta vaikuttavasta yhtälöstä on syntynyt yllättäen mahdottoman hieno elokuva." Päivi Valotie / Turun Sanomat ****

 

“Roolin tekevää Petri Poikolaista ei voi kehua liikaa.” Oona Komonen / Helsingin Sanomat ****
 

”Elokuvan keskipiste on ms-tautia sairastava Poikolainen joka tekee täydellistä työtä” Kalle Kinnunen / Suomen Kuvalehti
 

”Mitään edes etäisesti vastaavaa onnistumista on nähty harvoin.”

Kalle Kinnunen / Suomen Kuvalehti

Tuotantoyhtiö:

It’s Alive Films Oy
Työpajankatu 2a R 1 d, 2nd floor
00580 Helsinki, Finland
www.itsalive.fi
info@itsalive.fi   /  +358 50 5264304

Mediakontaktit:
Liekki Promotion / Nora Norrlin
nora.norrlin@liekkipromotion.com / + 358 40 846 0116


Levitysyhtiö kontakti:
It’s Alive Distribution / Jani Pösö 
+358 50 582 9495 / jani@itsalive.fi

ELOKUVAN TIEDOT: 
Eng.: The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic 
Tuotantomaa: Suomi
Kieli: Suomi
Genre: draama 
Tuotantovuosi: 2021
Ohjaaja: Teemu Nikki
Tuottajat: Jani Pösö, Teemu Nikki
Käsikirjoitus: Teemu Nikki
Tuotantoyhtiö: It’s Alive Films
Yhteistuotantoyhtiöt: Wacky Tie Films, Grade One
Rahoitus: Suomen Elokuvasäätiö, Tampere Film Fund, Kirkon Mediasäätiö
Ensi-ilta: 10.9.2021 
Kesto: 1h 20min 44sec
Kansallinen levitys: It’s Alive Distribution
Kansainvälinen levitys: Intramovies
Pääroolissa: Petri Poikolainen
Muissa rooleissa: Marjaana Maijala, Hannamaija Nikander, Samuli Jaskio, Rami Rusinen
Kuvaus: Sari Aaltonen F.S.C.
Leikkaus: Jussi Sandhu
Äänisuunnittelu: Sami Kiiski, Heikki Kossi

IT’S ALIVE FILMS / TUOTANTOYHTIÖ

It’s Alive Films on Teemu Nikin ja Jani Pösön kymmenisen vuotta sitten perustama tuotantoyhtiö, jonka tunnetuimmat työt ovat Armomurhaaja (Suomen virallinen Oscar-kandidaatti vuonna 2018), sekä moneen kertaan maailmalla uudelleenkuvattu ja palkittu TV-sarja Sekasin. Kaikki It’s Alive -tuotannot käsittelevät viihdyttävästi jotakin kuolemanvakavaa aihetta.

Yhtiön edellinen elokuva NIMBY (Not In My Backyard) voitti ensimmäisenä suomalaisena elokuvana heinäkuussa 2021 Etelä-Koreassa Bucheon International Fantastic Film Festivalin kilpasarjassa ja viimeisin lyhytelokuva All Inclusive sai ensi-iltansa Cannesin elokuvafestivaalin kilpasarjassa 2019. Sokea Mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on It’s Aliven viides pitkä elokuva. Lisäksi yhtiö on tuottanut 18 lyhytelokuvaa ja kolme TV-sarjaa.

 

”En usko, että olen koskaan vaikuttunut ja liikuttunut elokuvateatterissa yhtä väkevästi.” Matti Kuusela / Aamulehti


Synopsis: 

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on ennennäkemätön rakkaustarina, jossa sairauseläkkeellä vuodesta 2013 ollut ammattinäyttelijä Petri Poikolainen tekee elämänsä roolin kotinsa vankina olevana miehenä. Vankilan muurit kaatuvat, kun Jaakko (Petri Poikolainen) päättää lähteä rakkaansa luo. Päätös ei ole helppo, sillä Jaakko on sokea ja halvaantunut rinnastaan alaspäin -  ja matka on taitettava yksin. Päästäkseen perille, Jaakon on luotettava viiden tuntemattoman ihmisen apuun. Mikä voisi mennä pieleen?