Takaisin

03.09.2021 | Pirkanmaan elokuvakeskus

Pirkanmaan elokuvakeskuksen viisi tuoretta ja tulevaa ensi-iltaa nähdään Rakkautta ja Anarkiaa festivaalilla.

Invisible Demons - Tuhon merkit, Näin pilvet kuolevat, Eatnameamet - Hiljainen taistelumme, Ikuiseen rauhaan ja Tytöt-pidetään pallo!. Viisi erinomaista dokumenttia nähdään R&A:ssa!

Pirkanmaan elokuvakeskuksen viisi tuoretta ja tulevaa ensi-iltaa nähdään Rakkautta ja Anarkiaa festivaalilla.

Cannesin elokuvajuhlien ympäristösarjan erikoisnäytöksenä esitetty Invisible Demons - Tuhon merkit (Rahul Jain) dystooppinen tosielämän kuvaus yhdestä maailman saastuneimmasta kaupungista Delhistä. Viikon päästä ensi-iltaan (pe 10.9.) tuleva Näin pilvet kuolevat (Tuija Halttunen) seuraa suomalaisen ilmastotutkijan uskomatonta tutkimushanketta, jonka tavoitteena on saada aavikon pilvet satamaan. Tytöt - pidetään pallo! (Gudjon Ragnarsson) on vauhdikas kuvaus islantilaisesta tyttöjen koripallojoukkueesta, joka ajautuu riitaan lajiliiton kanssa halutessaan pelata poikia vastaan. Suvi Westin Eatnameamet- Hiljainen taistelumme on dokumentaarinen kuvaus Suomen valtion saamelaispolitiikasta, saamelaiskulttuurin kadottamisesta ja saamelaisten taistelusta olemassaolonsa puolesta. Ikuiseen rauhaan (Ville Suhonen) kertoo Suomen kuuluisimman aseistakieltäytyjän Arndt Pekurisen tarinan, joka teloitettiin maanmiestensä toimesta 5.11.1941.


* Lisätiedot ja tiedotus Anna Suonsyrjä, anna.suonsyrja@elokuvakeskus.fi, 050 5229 561
* Levitys: Pirkanmaan elokuvakeskus/Juha Elomäki, 050 412 4173, juha.elomaki@elokuvakeskus.fi 

 

PEK- Mediakuvat ja lisäinfo: filmikamari.fi/pressit tunnus: press, salasana: noutaja

 

Helsinki International Film Festival Love & Anarchy, Rakkautta ja Anarkiaa koko ohjelmisto: https://hiff.fi 

 

Tuija Halttunen:? NÄIN PILVET KUOLEVAT? (Suomi 2021) -S- 80 min. 

Tulossa elokuvateattereihin 10.9.2021.

R&A: 18.9. klo 14:30 Maxim 2 - ohjaaja Tuija Halttunen paikalla ja Q&A  + 21.9. klo 18:30 Maxim 2

https://hiff.fi/elokuvat/nain-pilvet-kuolevat/ 

Ilmastotutkija Hannele Korhosella on unelma: olla maailman paras työssään ja saada siitä tunnustusta. Korhosen elämä muuttuu dramaattisesti kun Arabiemiraatit myöntävät hänelle 1,5 miljoonan dollarin tutkimusapurahan selvittääkseen miten saada pilvet satamaan rutikuivalla aavikolla. Mahdollisuus näin isoon tutkimukseen kuulostaa täydelliseltä. Mutta hiljalleen Hannele ymmärtää, että rahoittajilla on oma agendansa. Hänen intonsa laantuu ja muuttuu eettiseksi konfliktiksi. Jos Hannele onnistuu, onko hän valmis hyväksymään seuraukset, jotka pilvien hallinnasta voi seurata? Mikä on kunnianhimon lopullinen hinta? 

 

Rahul Jain: INVISIBLE DEMONS - TUHON MERKIT (Suomi 2021) -K16- 70 min.

"Pelottavan kaunis elokuva",  tulossa elokuvateattereihin 26.11.2021

R&A: 19.9. klo 19:15 Kinopalatsi 2 - ohjaaja Rahul Jain paikalla ja Q&A

https://hiff.fi/elokuvat/invisible-demons-tuhon-merkit/ 


Gudjon Ragnarsson: TYTÖT - PIDETÄÄN PALLO! (Raise the Bar- Hækkum rána, Islanti/Suomi 2021)  -S-70 min. Tulossa elokuvateattereihin 22.10.2021

R&A: 19.9. klo 15:45 Kinopalatsi 9 - ohjaaja Gudjon Ragnarsson paikalla ja Q&A  + 22.9. klo 14:00 Kinopalatsi 2

https://hiff.fi/elokuvat/tytot-pidetaan-pallo/ 

 

Guðjón Ragnarssonin elokuvassa tyttöjen koripallojoukkue ajautuu kiistellyn valmentajansa vetämänä konfliktiin lajiliiton kanssa, kun heitä ei päästetä pelaamaan poikia vastaan. Suurten tunteiden islantilaiselokuva johdattaa pohtimaan valmennuksen, urheilun tasa-arvon, mutta myös kasvatuksen vaikeita kysymyksiä. Missä menee valmentajan rajat ja mitkä voivat ovat urheiluharrastuksen tavoitteet? Dokumentti on suomalainen osatuotanto ja sai maailman ensi-iltansa keväällä HotDocs - festivaaleilla Torontossa. 

 

Suvi West: EATNAMEAMET – HILJAINEN TAISTELUMME (Eatnameamet – Min jaskes dáistaleapmi, Suomi 2021) -S- 74 min.

R&A: 19.9. klo 16:15 Maxim 2 + 25.9. klo 18:15 Maxim 2, ohjaaja Suvi West paikalla ja Q&A https://hiff.fi/elokuvat/eatnameamet-hiljainen-taistelumme/ 

Suomen valtio haluaa pyyhkäistä saamelaiset kokonaan pois omimalla loputkin maat sekä vedet, kulttuurin, elinkeinot, symbolit ja jopa identiteetin. Kansainväliset järjestöt kuten YK ovat toistuvasti huomauttaneet Suomea saamelaisten kohtelusta, ilman vaikutusta. Informaatiohyökkäykset ja vihapuhe ovat lisääntyneet hurjasti sosiaalisessa mediassa. Saamelaiset pääsevät puhumaan mediassa lähinnä vain feikkisaamenpuvuista, mikä lisää ymmärtämättömyyttä heitä kohtaan. Lisäksi saamelaisten elinkeinoa uhkaa jäämerenrata, kaivosteollisuus ja muut isot ympäristölle kyseenalaiset hankkeet.

Elokuvan ohjaaja Suvi West pureutuu saamelaisten nykytilanteeseen, tuntemuksiin ja yrittää löytää ratkaisuja parempaan tulevaisuuteen. Eatnameamet - hiljainen taistelumme antaa äänen heille, joita ei kuunnella, vaikka kuinka lujaa he huutaisivat. Tarina on universaali, sillä monet alkuperäiskansat käyvät samankaltaista taistelua ympäri maailmaa.


Ville Suhonen:? IKUISEEN RAUHAAN? (Suomi 2021) -7- 80 min.

R&A: 20.9. klo 18:45 Maxim 2 &  26.9. klo 16:30 Maxim 2 - ohjaaja Ville Suhonen paikalla ja Q&A
https://hiff.fi/elokuvat/ikuiseen-rauhaan/ 


??Ikuiseen rauhaan on Ville Suhosen dokumenttielokuva pasifisti Arndt Pekurisesta (1905-1941). Pekurinen puhui väkivallattomuuden, aseistakieltäytymisen ja rauhan puolesta, ja sai tukea toiminnalleen ympäri maailmaa. Hänen maailmankatsomuksensa törmäsi Suomessa kuitenkin aikakauden nationalistiseen ja militaristiseen ilmapiiriin. Häntä pidettiin häirikkönä, petturina ja maskuliinisuuden irvikuvana. Elokuva on universaali ja ajaton kertomus mielipiteidensä vuoksi vainotusta ihmisestä. Samalla se on kuvaus nuoren itsenäisen Suomen heikosta sietokyvystä toisinajattelijoita kohtaan. Pekurinen teloitettiin maanmiestensä toimesta 5.11.1941.