Takaisin

02.09.2021 | Night Visions -elokuvafestivaali

Seitsemän kertaa siirretty Night Visions -festivaali perutaan

Finnkino palauttaa rahat lippunsa ennakkoon ostaneille asiakkaille.

Helsingin elokuvateatteri Kinopalatsissa alun perin marraskuussa 2020 järjestettäväksi suunniteltu Night Visions -elokuvafestivaali perutaan. Tapahtumaa on siirretty viimeisen yhdeksän kuukauden aikana seitsemän kertaa. Syynä tähän ovat olleet Etelä-Suomen aluehallintoviraston yksinomaan kulttuurialan elinkeinoihin kohdentamat rajoitusmääräykset.

"Koska Etelä-Suomen aluehallintoviraston sosiaali- ja terveysministeriön ohjauksessa toteuttama elinkeinorajoitustoiminta on niin lyhytjänteistä ja ennakoimatonta, tapahtumakokonaisuuden peruuttaminen kokonaan on tällä hetkellä ikävä kyllä ainoa mahdollinen vaihtoehto. Yli yhdeksän kuukautta jatkunut täydellinen epävarmuus on nyt kasvanut kestämättömäksi ennen kaikkea yleisön näkökulmasta", toteaa festivaalijohtaja Mikko Aromaa.

"Tapahtuman syksyllä 2020 suunniteltu ohjelmistokokonaisuus ei myöskään ole enää täysin ajanmukainen. Vaikka elokuvien elinkaari on tilapäisesti pidentynyt pandemiaolosuhteissa, kyllä sisällöt yhä myös vanhenevat. Yksi festivaalin keskeisimmistä missioista on ennennäkemättömien uutuuselokuvien tuominen suomalaisyleisön ulottuville. Se ei toteudu, kun sisällöt seisovat hyllyllä lähes vuoden ajan viranomaispäätösten vuoksi ja ehtivät sinä aikana saapua tarjolle esimerkiksi kansainvälisten suoratoistojättien palveluihin", Aromaa jatkaa.

Festivaalin näytöksiin lippunsa ostaneita asiakkaita pyydetään olemaan yhteydessä sähköpostitse Finnkinon asiakaspalveluun osoitteessa asiakaspalvelu@finnkino.fi.

Festivaali pyrkii järjestämään lähikuukausina yksittäisnäytöksiä tai näytöskokonaisuuksia nyt peruuntuneen festivaalin ohjelmiston valikoiduista elokuvista. Erikoisnäytökset toteutuvat, jos kulttuurisektorin toimijoihin pääkaupunkiseudulla kohdennetut, perustuslain vastaiset elinkeinorajoitukset höllentyvät riittävästi. "Näytösten järjestäminen mahdollistuu, jos elokuvateatterialan toimijoihin kohdennetut rajoitustoimenpiteet saatetaan edes samalle tasolle huhtikuun 2021 puolivälistä asti voimassa olleiden ravintola-alan toimijoiden kapasiteettirajoitusten kanssa", Aromaa summaa.

 

 

www.nightvisions.info

www.facebook.com/nightvisionsfestival/

Twitter: @nightvisionsff

Instagram: @nightvisionsfestival

 

Night Visions pähkinänkuoressa

* Perustettu: 1997.

* Vuosittain esitetyt elokuvat yhteensä: 75-80.

* Kävijät vuosittain yhteensä: yli 14 000.

* Kansainvälinen ohjelmisto: vuonna 2019 elokuvia 28 eri maasta, 5 eri maanosasta.

* Helsingin kaupungin kulttuuriteko -palkinnon voittaja vuonna 2012.

* Valittu ainoana festivaalina Pohjoismaista maailman suurimman riippumattoman elokuvalehden, yhdysvaltalaisen MovieMaker Magazinen laatimille maailman parhaiden elokuvatapahtumien listoille "50 Best Genre Festivals in the World in 2021", "25 Bloody Best Genre Fests in the World in 2020" ja "30 Bloody Best Genre Fests in the World in 2019".

* Englanninkielisen maailman tärkeimpiin kauhu- ja fantasiaelokuvaan keskittyviin uutissivustoihin lukeutuva Dread Central valitsi Night Visions -festivaalin "The Best Horror Festivals in the World 2021"-listalleen joulukuussa 2020.

* Pohjoismaiden suurin fantasia-, kauhu-, scifi- ja toimintaelokuviin keskittyvä vaan ei rajoittuva festivaali.

 

Lisätiedot

Mikko Aromaa

Festivaalijohtaja

040 5105 889

mikko.aromaa@nightvisions.info