Takaisin

26.08.2021 | Bright Fame Pictures

Free Skate - Ensimmäiset kuvat julki

Free Skate -elokuvasta on julkaistu ensimmäiset kuvat

Free Skate on taitoluistelumaailmaan sijoittuva elokuva, jossa huippuluistelija loikkaa Venäjältä Suomeen paetakseen epäinhimillisiä olosuhteita. Valoisasta tulevaisuudesta ja uusista mahdollisuuksista huolimatta menneisyys ei päästä häntä kahleistaan. Hän tajuaa, että vaikean menneisyyden kohtaaminen on ainoa reitti maailman huipulle.

Elokuvan pääosan tekee entinen joukkuevoimistelun maailmanmestari Veera W. Vilo (Punainen kohina, Kyrsyä – Tuftland), joka on myös käsikirjoittanut elokuvan. Muissa rooleissa nähdään mm. Leena Uotila, Karoliina Blackburn, Jevgeni Haukka, Saara Elina, Miikka J. Anttila ja Viivi Pumpanen. Elokuvan yhtenä tuottajana toimiva ja roolin tekevä Teea Siltanen on entinen muodostelmaluistelun maailmanmestari.

Monikielinen elokuva nojaa ajankohtaisiin naisurheilijoiden tarinoihin sekä tekijätiimin omakohtaisiin kokemuksiin huippu-urheilusta. Tapetille nousevat niin lajisidonnaiset kuin ihmiskauppaa sivuavat kysymykset.

“Olemme äärettömän onnellisia siitä, että elokuva on vihdoin valmis kaikista pandemian asettamista haasteista huolimatta. Luvassa on ajankohtainen ja varmasti provosoiva urheiluelokuva. Toivottavasti pääsemme näkemään elokuvan valkokankailla talvella ilman vallalla olevia rajoituksia.”

Elokuva on ohjaaja-tuottaja Roope Oleniuksen toinen kokopitkä ohjaustyö. Hänen ensimmäinen elokuvansa, junttikauhu Kyrsyä – Tuftland (2017) palkittiin usealla kansainvälisellä elokuvafestivaalilla (mm. Other Worlds Austin, Horrorant Film Festival) ja sai rajatun elokuvateatterilevityksen mm. Yhdysvalloissa ja Kreikassa.

Tuotannosta vastaa Bright Fame Pictures. Free Skate saa ensi-iltansa Suomen elokuvateattereissa 21.1.2022.

Pressikuvat: https://drive.google.com/drive/folders/14jBeKrsvFfUprLGHoJsvH0BK3aXIUy7M?usp=sharing
IMDb: https://www.imdb.com/title/tt9587950/

Lisätiedot:
Tuottaja Roope Olenius, roope@brightfamepictures.com, 0405632905
Tuottaja Veera W. Vilo, veera@brightfamepictures.com, 0445769769