Takaisin

23.06.2021 | It´s Alive Distribution

Jussi-palkitun Teemu Nikin uusi Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva saa ensi-iltansa 10.9.2021

Teemu Nikin uuden elokuvan pääosassa nähdään ensimmäisen elokuvapääroolinsa tekevä Petri Poikolainen. Intensiivinen maailmanluokan roolisuoritus pitää katsojan otteessaan ja lähellään elokuvan ajan.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Teemu Nikin uuden elokuvan pääosassa nähdään ensimmäisen elokuvapääroolinsa tekevä Petri Poikolainen.  Sokea ja liikuntakyvytön Poikolainen näyttelee elokuvassa sokeaa ja liikuntakyvytöntä, kotinsa vankina olevaa miestä. Intensiivinen maailmanluokan roolisuoritus pitää katsojan otteessaan ja lähellään koko elokuvan ajan. 

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on ennennäkemätön rakkaustarina, jossa sairauseläkkeellä vuodesta 2013 ollut ammattinäyttelijä Petri Poikolainen tekee elämänsä roolin kotinsa vankina olevana miehenä. Vankilan muurit kaatuvat, kun Jaakko (Petri Poikolainen) päättää lähteä rakkaansa luo. Päätös ei ole helppo, sillä Jaakko on sokea ja halvaantunut rinnastaan alaspäin -  ja matka on taitettava yksin. Päästäkseen perille, Jaakon on luotettava viiden tuntemattoman ihmisen apuun. Mikä voisi mennä pieleen? 

Jo ennen valmistumistaan Haugesundin elokuvajuhlilla palkittu elokuva sai alkunsa, kun samaan aikaan reserviupseerikoulussa aikoinaan olleen Nikin ja Poikolaisen tiet sattumalta kohtasivat alkuvuodesta 2019. Miesten vaihdettua kuulumisia Teemu Nikille tuli idea fiktiivisestä elokuvasta, jonka pääroolia hän tarjosi Poikolaiselle. Elokuvaroolista aina haaveilut ja näyttelijäntyönsä sairautensa takia katkolle vuonna 2011 laittanut Petri Poikolainen vastasi saman tien tarttuvansa haasteeseen. Puoli vuotta idean syntymisen jälkeen Teemun Nikin käsikirjoitus oli valmis ja kuvaukset saattoivat alkaa. Lopputuloksena on tiivistunnelmainen ja sykähdyttävä elokuva, joka sekä koskettaa että viihdyttää. 

Tampereen ja Nokian seudulla kuvattu elokuva on palkitun Teemu Nikin (Armomurhaaja, Sekasin, NIMBY) viides pitkä elokuva ja samalla MS-taudin takia sairauseläkkeellä vuodesta 2013 olleen Petri Poikolaisen unelmien täyttymys. Rooli on Teatterikorkeakoulusta vuonna 2000 valmistuneen Poikolaisen ensimmäinen ja todennäköisesti viimeinen elokuvapäärooli. 

It’s Alive Films Oy:n tuottaman elokuvan muissa rooleissa nähdään mm. Marjaana Maijala, Hannamaija Nikander, Samuli Jaskio ja Rami Rusinen.  Sari Aaltosen kuvaama Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on elokuva, jonka näkövammainen vie näkevän ystävänsä katsomaan. 

Tuotantoyhtiö:

It’s Alive Films Oy

Työpajankatu 2a R 1 d, 2nd floor

00580 Helsinki, Finland

www.itsalive.fi

info@itsalive.fi   /  +358 50 5264304


Mediakontaktit:

Liekki Promotion / Nora Norrlin

nora.norrlin@liekkipromotion.com / + 358 40 846 0116


Levitysyhtiö kontakti:
It’s Alive Distribution / Jani Pösö 
+358 50 582 9495 / jani@itsalive.fi

ELOKUVAN TIEDOT: 
Eng.: The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic 
Tuotantomaa: Suomi
Kieli: Suomi
Genre: draama 
Tuotantovuosi: 2021
Ohjaaja: Teemu Nikki
Tuottajat: Jani Pösö, Teemu Nikki
Käsikirjoitus: Teemu Nikki
Tuotantoyhtiö: It’s Alive Films
Yhteistuotantoyhtiöt: Wacky Tie Films, Grade One
Rahoitus: Suomen Elokuvasäätiö, Tampere Film Fund, Kirkon Mediasäätiö
Ensi-ilta: 10.9.2021 
Kesto: 1h 20min 44sec
Kansallinen levitys: It’s Alive Distribution
Kansainvälinen levitys: Intramovies
Pääroolissa: Petri Poikolainen
Muissa rooleissa: Marjaana Maijala, Hannamaija Nikander, Samuli Jaskio, Rami Rusinen
Kuvaus: Sari Aaltonen F.S.C.
Leikkaus: Jussi Sandhu
Äänisuunnittelu: Sami Kiiski, Heikki Kossi

IT’S ALIVE FILMS / TUOTANTOYHTIÖ

It’s Alive Films on Teemu Nikin ja Jani Pösön kymmenisen vuotta sitten perustama tuotantoyhtiö, jonka tunnetuimmat työt ovat Armomurhaaja (Suomen virallinen Oscar-kandidaatti vuonna 2018), sekä moneen kertaan maailmalla uudelleenkuvattu ja palkittu TV-sarja Sekasin. Kaikki It’s Alive -tuotannot käsittelevät viihdyttävästi jotakin kuolemanvakavaa aihetta.

 

Yhtiön edellinen elokuva NIMBY (Not In My Backyard) esitetään ensimmäisenä suomalaisena elokuvana heinäkuussa 2021 Etelä-Koreassa Bucheon International Fantastic Film Festivalin kilpasarjassa ja viimeisin lyhytelokuva All Inclusive sai ensi-iltansa Cannesin elokuvafestivaalin kilpasarjassa 2019.

 

Sokea Mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on It’s Aliven viides pitkä elokuva. Lisäksi yhtiö on tuottanut 18 lyhytelokuvaa ja kolme TV-sarjaa.