Takaisin

26.05.2021 | Making Movies Oy

Sisarukset-elokuvaa kuvataan vielä kesäkuussa Suomessa ja syksyllä Islannissa – viimeinen seitsemäs kuvausvuosi menossa

Sisarukset on Saara Cantellin ohjaama draamaelokuva, joka valmistuu valkokankaille vuoden 2022 syksyksi. Viimeiset kuvaukset järjestetään nyt Helsingissä ja Savossa, sekä syksyllä Islannissa.

Elokuva kertoo yllättävistä perhesuhteista ja verisiteiden vaikutuksesta identiteettiin ja elämään. Siinä risteillään tapahtumien edetessä sekä Suomessa että Islannissa tuoden yhteen kahden eri kulttuurin näkökulmat. Se on myös kiinnostava ajankuva seitsemän vuoden ajalta, jolloin elokuvaa kokonaisuudessaan kuvataan. Työskentelytapa ja metodi ovat myös alalla poikkeuksellisia. Elokuvassa pääosia näyttelevät Henna TanskanenLauri Tanskanen sekä islantilainen näyttelijä Elin Petersdottir.

Ohjaaja Saara Cantell työryhmineen on luonut omanlaisensa tavan lähestyä elokuvantekoa. Yhteen hitsautuneen elokuvaperheen ensemble-työskentely perustuu porukassa ideointiin, improvisointiin ja hetkessä käsikirjoittamiseen. Media pääsee seuraamaan työskentelyä vielä kesäkuussa Helsingissä ja Savossa, syyskuussa on tarkoitus viimeistellä kuvaukset Islannissa.

Sisarukset-elokuvan viimeiset kuvaukset Suomessa Helsingissä 14.6. ja Savossa 8.–10.6.

Aika muodostaa elokuvassa kiinnostavan ulottuvuuden. Nyt kuvattavat loppukohtaukset sulkevat seitsemän vuoden kehän ja viimeistelevät projektin yhteisen työvaiheen.

Elokuvan kerrontaan on vuosien aikana sekoittunut huomattava määrä tosielämän tapahtumia.  Juoni ja henkilöhahmot liikkuvat ihmisten mukana, seuraten muun muassa vakavaa sairastumista ja lasten kasvua. Elokuvaa on kuvattu niin näyttelijä Lauri Tanskasen syöpähoitojen aikana sairaalassa, kuin jalkapallon MM-kisojen huumassa Islannissa. Tapahtumien kuvauksista on sovittu yhdessä, osallistujien rajoja kunnioittaen. 

Tapahtumat sijoittuvat oikeisiin ympäristöihin ja kuvaukset hoidetaan erittäin minimaalisella kalustolla ottaen huomioon, että kuvataan kokopitkää elokuvaa. Tiimi koostuu näyttelijöiden lisäksi naftista neljän hengen työryhmästä, jolla hoidetaan ohjaus, kuvaus, visualisointi ja ääni tehokkaasti.

Näinkin elokuvia voi tehdä

Elokuvantekoon lähdettiin ymmärtäen, että aikaa vievä, poikkeuksellinen produktio voi epäonnistua. Sille annettiin lupa.

”Työryhmästämme on vuosien aikana muodostunut pieni perhemäinen kollektiivi, jossa työstetään kohtauksia ja tarinan elementtejä yhteistyössä. Kun ei lavasteta, käytetä mittavaa kalustoa tai työskennellä hierarkisesti, kuvaushetki on paineettomampi ja otollinen heittäytymiselle. Ensemble-työskentely on ollut hyvällä tavalla uudenlainen seikkailu.”, kertoo Lauri Tanskanen.

Elokuvanteon rakenne ja luonne poikkeavat Sisarusten kohdalla täysin totutusta. Vaikka työryhmän jäsenillä on selkeät roolit, kaikki ottavat vastuuta kokonaistarinasta. Työtä on tehty kiireettömästi kaikkien panosta kunnioittaen. Näyttelijät uivat poikkeuksellisen syvälle roolihahmoihinsa luoden itse tarinan kaarta ja dialogia. 

“Ohjaajana olen etuoikeutettu saadessani olla osa tätä työryhmää luoden tällaista elokuvaa.”, Saara Cantell kertoo.

-

MEDIALLE

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan kuvauksia Helsingissä maanantaina 14.6 ja Savossa 8.–10.6. Kuvausten yhteydessä on mahdollista haastatella elokuvan näyttelijöitä, ohjaajaa ja työryhmää. He kertovat mielellään lisää elokuvasta ja sen tekemisestä. Kaikki elokuvantekoon osallistuvat ovat alansa tunnettuja ammattilaisia.

Tavattavissa Helsingissä näyttelijät Henna Tanskanen, Lauri Tanskanen, Elin Petersdottir, Ilkka Villi, ohjaaja Saara Cantell ja kuvaaja Marita Hällfors, äänisuunnittelija Sami Kiiski, visualisti Minna Sorvoja sekä tuottaja Kaarle Aho. Savossa paikalla myös näyttelijöitä ja työryhmää.

Mediayhteydet ja haastattelupyynnöt
Marika Luukkanen, Pink Eminence, marika@pinkeminence.fi , puh: +358 (0)40 507 2173

 

-

SISARUKSET (Siblings)

Kun kaksi plus yksi on enemmän kuin kolme.
Draamaelokuva toisenlaisesta yhteensulautuneesta perheestä, seitsemän vuoden aikana kuvattuna.

Julkaisuvuosi: 2022

Verkkosivut: www.mamo.fi/siblings 

Ohjaaja: Saara Cantell
Cast: Elin Petersdottir, Henna Tanskanen, Lauri Tanskanen, Björn Thors, Hilmar Jonsson, Ilkka Villi
Kielet: suomi, englanti, islanti
Tuotantoyhtiö: Making Movies
Tuottajat: Kaarle Aho, Kai Nordberg

Elokuvasäätiön ja Ylen rahoittama elokuva
Elokuvateatterilevitys Suomessa: Nordisk Film
Kehitelty EU:n Media-ohjelman tuella - Developed with the support of the Creative Europe
Programme - MEDIA of the European Union