Takaisin

22.04.2021 | SF Studios

Leea Klemolan tähdittämää HUONOT NAISET -elokuvaa kuvataan parhaillaan Lapissa

Meri-Lapissa kuvataan parhaillaan Huonot naiset -komediaelokuvaa.

Elokuvan rooleissa nähdään muun muassa Leea Klemola, Emma Kilpimaa, Mikko Penttilä, Jussi Vatanen, Anna Ackerman, Rea Mauranen, Tiina Pirhonen, Sinikka Mokkila, Eeva Semerdjiev, Anna-Leena Sipilä ja Kari Ketonen.

Huonot naiset -elokuvan ohjaa Niklas Lindgren esikoispitkänä elokuvanaan. Sen ovat käsikirjoittaneet Karoliina Lindgren ja Niklas Lindgren. He ovat aiemmin käsikirjoittaneet yhdessä Lomasankarit-elokuvan sekä televisiosarja Jättekivan, jonka Niklas Lindgren on myös ohjannut. Niklas Lindgren on myös muun muassa käsikirjoittanut Kimmo-sarjaa sekä ohjannut ja käsikirjoittanut Putous- ja Pasila 2.5 – The Spin-Off -sarjoja. Karoliina Lindgren on lisäksi käsikirjoittanut Armi elää! -elokuvan.

 

Huonot naiset -komedia kertoo häistä uinuvassa lappilaisessa pikkukylässa. Hääjärjestelyistä vastaavat seurakuntatalon emäntä Johanna (Klemola) ja hänen teini-ikäinen tyttärensä Siiri (Kilpimaa). Yllättävät kuokkavieraat sekoittavat niin Johannan kuin hääjuhlienkin kuviot.

 

Elokuvan tuottaja on Miia Haavisto (Lost Boys, Eden, Tuntematon sotilas ja Miami) ja Tekele Productions.

 

 

Huonot naiset kuvataan kokonaan Meri-Lapissa. Se luo tälle pohjoiselle tarinalle mainiot puitteet. Meidät on otettu täällä lämpimästi vastaa ja nyt kuvaukset ovat jo loppusuoralla.

 

On ihanaa tehdä komediaelokuvaa. Naurua ja toivoa tarvitaan aina. Karoliina ja Niklas Lindgren ovat kehitelleet käsikirjoitusta pitkään ja se onkin aivan törkeän hyvä. On ilo seurata, kun tarina rakentuu näyttelijöiden ja ryhmän suuren yhteisen ponnistuksen tuloksena. Oikein odotan, että miten yleisö ottaa tämän elokuvan vastaan, kun sinne asti päästään.”

 

Miia Haavisto

Huonot naiset -elokuvan tuottaja

Tekele Productions  

 

 

Elokuvan kuvaukset päättyvät vappuna. Ensi-iltansa Huonot naiset saa vuonna 2022. Elokuvan levittää ja markkinoi SF Studios.

 

Huonot naiset -kuvauksista on julkaistu muutama making of -valokuva. Linkki lehdistömateriaaliin löytyy tämän tiedotteen lisätiedoista.

 

 

HUONOT NAISET

 

Kuvaukset: keväällä 2021

Ensi-ilta: 2022

 

Näyttelijät: Leea Klemola, Emma Kilpimaa, Mikko Penttilä, Jussi Vatanen, Anna Ackerman, Rea Mauranen, Tiina Pirhonen, Sinikka Mokkila, Eeva Semerdjiev, Anna-Leena Sipilä, Kari Ketonen

Ohjaaja: Niklas Lindgren

Käsikirjoittajat: Karoliina Lindgren ja Niklas Lindgren

Tuottaja: Miia Haavisto

 

Kuvaaja: Aarne Tapola

Lavastussuunnittelija: Sattva-Hanna Toiviainen

Pukusuunnittelija: Susse Roos

Maskeeraussuunnittelija: Saara Räisänen

Leikkaaja: Katja Pällijeff

Äänisuunnittelija: Panu Riikonen

Säveltäjä: Artturi Taira ja Samuli Kukkola

 

Tuotanto: Tekele Productions

Levitys ja markkinointi: SF Studios

 

 

 

LEHDISTÖMATERIAALI

Filmikamarissa

www.filmikamari.fi/pressit

 

 

 

LISÄTIEDOT, HAASTATTELUPYYNNÖT JA MATERIAALITIEDUSTELUT

Sanna-Maria Rantanen

Huonot naiset -lehdistötiedotus

HYPR Agency co. Tekele Productions & SF Studios

sanna.rantanen@sfstudios.fi

050 320 5035