Takaisin

21.04.2021 | Helsinki Cine Aasia

Helsinki Cine Aasia 2021 - ONLINE yleisö suosi japanilaista elokuvaa

Itä- ja Kaakkois-Aasian uusiin elokuviin keskittyvä elokuvafestivaali järjestettiin 16.-18.4.2021 online ja tarjolla oli 12 elokuvaa eri Aasian maista. Tapahtuma keräsi katsojia ympäri Suomea.

Festivaalin katsojasuosikiksi nousi japanilainen Sode Yukikon ohjaama uunituore ARISTOCRATS (2021) festivaalin katsotuimpana elokuvana. Niin ikään japanilaiset Ohku Akikon ohjaama HOLD ME BACK (2020) ja Fukunaga Takeshin alkuperäiskansasta kertova AINU MOSIR (2020) kiinnostivat aasialaisen elokuvan yleisöä nousten festivaali toiseksi ja kolmanneksi katsotuimmiksi elokuvksi.

Ainutlaatuisia tekijähaastatteluja

Verkkofestivaali tarjosi elokuvien lisäksi ekslusiivisia haastatteluja tämän vuoden ohjelmiston tehneen elokuvatekijöiden kanssa sekä asiantuntija keskusteluja aasialaisesta historiasta.

Helsinki Cine Aasian taiteellinen johtaja EIja Niskanen keskusteli tekijöiden kanssa etäyhteydellä ja keskustelut ovat edelleen katsottavissa festivaalin virallisella YouTube-kanavalla ilmaiseksi.
https://www.youtube.com/channel/UC_TuDl8K2myS8v6m0tRRhdA

Aasialaista juhlaa valkokankailla

Rajoitusten ja tautitilanteen niin salliessa Helsinki Cine Aasia esittää yhteistyössä Helsingissä sijaitsevan Cinema Orionin kanssa sarjan aasialaisia elokuvia tulevana kesänä. Sarja pitää sisällään elokuvia, joita nähtiin verkkofestivaalin ohjelmistossa sekä uusia vielä ennennäkemättömiä elokuvia. Sarjan ajankohdasta sekä tarjonnasta tiedotetaan myöhempänä ajankohtana. Ensimmäisenä paljastuksena voimme kuitenkin kertoa japanilaisen Sion Sonon RED POST ON ESCHER STREET (2020) olevan mukana esitysarjan ohjelmistossa. Elokuva oli myös osa verkkofestivaalin tarjontaa.

Helsnki Cine Aasia 10 vuotta 2022

Festivaali juhlistaa ensi vuonna 2022 10-vuotista taivaltaan ja palaakin valkokankaille jälleen tarkoin valikoidun Itä- ja Kaakkois-Aasian elokuvatarjonnan kanssa. Juhlavuoden ajankohdasta ja tarjonnasta tiedotetaan nettisivuillamme sekä sosiaalisen median kanavillamme.