Takaisin

14.02.2021 | Bright Fame Pictures

Punaisen kohinan traileri julki

Hyytävä jälleennäkeminen vie toisenlaisiin ystävänpäivätunnelmiin.

Punainen kohina -trillerin virallinen traileri julki!

Hyytävä jälleennäkeminen vie toisenlaisiin ystävänpäivätunnelmiin.

Tamperelaisen Sami Pöyryn elokuvasta Punainen kohina on julkaistu ystävänpäivän kunniaksi virallinen traileri ja juliste. Painajaismaisiin tunnelmiin sukeltava elokuva käsittelee ajankohtaisia syrjäytymisen ja kansan kahtiajakautumisen teemoja, jotka ovat koronapandemian aikana nousseet entistä suuremmin tapetille. 

Pöyrylle Punainen kohina on ollut monivuotinen unelmaprojekti:

”Elokuva käsittelee ajankohtaisia aiheita, mutta mikään analyysi tämä ei ole. Tahdoin tehdä elokuvan, joka sukeltaa suoraan keskelle vaikeita kysymyksiä ja vie villille matkalle, jollaista ei ole suomalaisessa elokuvassa ennen nähty.”

Pöyryn ohjaaman ja kirjoittaman elokuvan keskiössä on omiin oloihinsa syrjäkylälle jäänyt Timo, joka houkuttelee lapsuudenystävänsä luokseen vierailulle. Hän on vuosien ajan hautonut suunnitelmaa, joka ravisuttelee pian koko pitäjää.

Pälkäneellä, Tampereella ja Porissa kuvattua elokuvaa tähdittävät Jari Manninen (Bunny the Killer Thing), Roope Olenius (Ex-Onnelliset), Veera W. Vilo (Kyrsyä – Tuftland), Jere Saarela (Teidät tuomitaan elinkautiseen) ja Saara Elina (Kyrsyä – Tuftland). Tuotannosta vastaavat Monadi-Filmi ja Bright Fame Pictures

Elokuvan tuottajina myös toimineet Olenius ja Vilo ovat tuttuja vuonna 2017 ensi-iltansa saaneesta Kyrsyä – Tuftland -elokuvasta sekä jälkituotannossa parhaillaan olevasta, taitoluistelumaailmaan sijoittuvasta Free Skate -elokuvasta.

Pöyry on aiemmin myös kirjoittanut elokuvista Helsingin Sanomien Nyt-liitteeseen ja pitänyt elokuvablogia. Lyhytelokuvia, musiikkivideoita ja kokeellisen Zomba di Mare -komedian tehneeltä ohjaajalta on jälkituotannossa toinenkin pitkä elokuva, romanttinen draama Hetket.

Punaisen kohinan ensi-ilta on elokuvateattereissa 9.4.2021 koronatilanteen niin salliessa. Elokuvaa levittää Bright Fame Pictures.
 

Lisätiedot:
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=NDg_LAsc9fw
IMDb: https://www.imdb.com/title/tt4535886/

Juliste, pressikuvat ja pressipaketti: https://drive.google.com/drive/folders/1OPKG67DhB_E3jBKSKDufMQes5ZJOZ4RX?usp=sharing

Tiedustelut: Tuottaja Roope Olenius, roope@brightfamepictures.com, 0405632905