Takaisin

23.10.2020 | SF Studios

Mika Kaurismäen elokuville menestystä kansainvälisillä elokuvajuhlilla

MESTARI CHENG voitti yleisöpalkinnon Kalifornian Mill Valley Film Festivaleilla ja uusi elokuva YÖ ARMAHTAA valittiin Tallinnan elokuvajuhlien kilpasarjaan

Mika Kaurismäen ohjaama elokuva Mestari Cheng (2019) on voittanut juuri päättyneen Mill Valley Film Festivalin yleisöpalkinnon World Cinema -sarjassa.

 

Kalifornian Elokuvainstituutin perustama, perinteinen ja arvostettu Mill Valley Film Festival järjestettiin nyt 43. kerran. Mika Kaurismäen elokuvia on esitetty elokuvajuhlilla aikaisemminkin, muun muassa Tyttökuningas vuonna 2015 ja Tie pohjoiseen vuonna 2012.

 

Mestari Cheng voitti  ennätysmäisellä äänivyöryllä yleisöpalkinnon myös Lyypekin elokuvafestivaaleilla Saksassa marraskuussa 2019.                                                                

 

Saksassa ensi-iltansa 30. heinäkuuta 2020 saanut Mestari Cheng oli maan Arthouse-elokuvien katsojatilastojen ykkösenä usean viikon ajan. Mestari Cheng on myyty lukuisiin maihin, ja seuraavaksi se saa ensi-iltansa Englannissa, Japanissa ja Kiinassa.

 

 

Mika Kaurismäen uusi elokuva Yö armahtaa, kansainväliseltä nimeltään Gracious Night, on valittu Tallinnan elokuvajuhlien kilpasarjaan.

 

Yö armahtaa saa Tallinnan elokuvajuhlilla maailmanensi-iltansa, jossa ovat paikalla myös ohjaaja Kaurismäki sekä näyttelijät Kari Heiskanen ja Pertti Sveholm.

 

Elokuvassa kolme miestä jatkaa iltaa baarissa, jonka kohtaloa pandemiarajoitukset uhkaavat. Baarimikko Heikki tarjoaa keskusteluapua ystävälleen, terveydenhoidon ensilinjassa työskentelevälle Ristolle, jolla on juuri päättynyt vaikea työvuoro. Ilta saa uuden käänteen, kun baariin pelmahtaa kännykkälaturia kaipaava muukalainen.

 

Kaurismäki on käsikirjoittanut elokuvan Sami Keski-Vähälän kanssa. Elokuvan pääosissa nähdään Timo Torikka, Pertti Sveholm, Kari Heiskanen ja Anu Sinisalo. Elokuvan on tuottanut Mika Kaurismäen Marianna Films. Sen kotimaan levityksestä vastaa SF Studios ja kansainvälisestä myynnistä The Yellow Affair.

 

 

 

LISÄTIEDOT

 

Mill Valley Film Festival 2020, Mestari Cheng -elokuvan yleisöpalkinto: https://www.mvff.com/mvff43-audience-favorites/ 

 

Nordische Filmtage Lübeck 2019, Mestari Cheng -elokuvan yleisöpalkinto: https://ses.fi/en/four-awards-to-finnish-films-from-nordic-film-days-in-lubeck/

 

Tallinn Pimedate Ööde Filmfestival 2020, Yö armahtaa -elokuvan valinta viralliseen kilpasarjaan ja maailmanensi-ilta: https://poff.ee/en/film/gracious-night/

 

 

LEHDISTÖMATERIAALI

 

Filmikamarissa

www.filmikamari.fi/pressit

 

Mestari Cheng: Filmikamari > pressit > elokuvat > ensi-iltansa saaneet > Mestari Cheng

 

Yö armahtaa: Filmikamari > pressit > elokuvat > Yö armahtaa

 

 

MARIANNA FILMS OY

marianna.films@gmx.net