Takaisin

08.10.2020 | MRP Distribution

Palkitun Kaikki synnit -sarjan toinen kausi tulossa myös elokuvateattereihin 22.10.2020

Kansainvälistä ja kotimaista menestystä saavuttaneen Elisa Viihde -alkuperäissarjan toinen tuotantokausi tulee nähtäväksi Elisa Viihteen Aitio-suoratoistopalveluun ja elokuvateattereihin.

Kansainvälistä ja kotimaista menestystä saavuttaneen Elisa Viihde -alkuperäissarjan toinen tuotantokausi tulee nähtäväksi paitsi Elisa Viihteen Aitio-suoratoistopalveluun, myös elokuvateattereihin kautta maan. Tämä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun suoratoistopalvelun alkuperäissarjan koko tuotantokausi tulee myös elokuvateatterilevitykseen. 

Mika Ronkaisen ja Merja Aakon käsikirjoittaman ja Mika Ronkaisen ohjaaman Kaikki synnit -rikossarjan toisella kaudella palataan ajassa taaksepäin, vuoteen 1999. Lähestyvä vuosituhannen vaihde herättää huolta sekä maallistuneessa maailmassa että lestadiolaisessa Varjakassa, jossa aviopari löytyy kuolleena kotinsa keittiöstä. Tapausta alkaa tutkia Varjakan vanhempi konstaapeli Jussi Ritola (Matti Ristinen), jota uuden ajan uhkakuvat eivät pelota. Rikostutkinta ajaa kuitenkin Ritolan vakaan elämän sekasortoon.
 

Sarjan toisen kauden kaikki kuusi jaksoa tulevat katsottavaksi Elisa Viihteen Aitio-suoratoistopalveluun 22.10.2020. Uutena aluevaltauksena tuore tuotantokausi saa myös valtakunnallisen elokuvateatterilevityksen samasta päivästä lähtien. Tämä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun suoratoistopalvelun alkuperäissarjan koko tuotantokausi tulee myös elokuvateatterilevitykseen.  Kaikki synnit -sarjan toinen tuotantokausi nähdään valkokankailla muun muassa Finnkinon ja Bio Rexin elokuvateattereissa. Sarja esitetään teatterilevityksessä kahdessa osassa. Jaksoista 1–3 ja 4–6 koostuvien näytöksien kesto on hieman yli kaksi tuntia kerrallaan. 

”Suomalaiset katsovat yhä enemmän viihdettä suoratoistopalveluista, ja Elisa Viihteen alkuperäissarjat ovat palvelun suosituinta sisältöä. Nyt kokeilemme täysin uutta konseptia: tuomme kansainvälisesti palkitun Kaikki synnit -sarjan toisen kauden katsottavaksi samaan aikaan sekä suoratoistopalveluun että elokuvateattereihin.  Panostamme kotimaiseen draamaan ja haluamme kertoa puhuttelevia ja omaperäisiä tarinoita laajasti. Elisa Viihde on yksi Suomen merkittävimmistä draaman tuottajista: laskennallinen kulttuurijalanjälkemme oli viime vuonna noin 40 miljoonaa euroa”, Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela kertoo.  

”Olemme todella innostuneita Kaikki synnit -sarjan toisen kauden lanseerauksesta Elisa Viihteessä ja Suomen elokuvateattereissa samanaikaisesti. Elokuvateatterit ovat kärsineet korona-aikana suuresti, joten on hienoa, että kotimaisten alkuperäissarjojen kotina tunnettu Elisa Viihde on mahdollistanut rakastetun laatusarjan toisen kauden lanseerauksen myös elokuvateattereihin”, kommentoi sarjan elokuvateatterilevityksestä vastaavan Aurora Studios Oy:n toimitusjohtaja Antti Toiviainen. 

Mika Ronkaisen ohjaaman sarjan toinen tuotantokausi kuvattiin alkuvuodesta 2020 pääosin Oulun seudulla. Pohjois-Suomen kauniisiin maisemiin sijoittuvan, psykologisesti kiinnostavan draaman toisen kauden merkittävimmissä rooleissa nähdään Matti Ristinen, Inka Kallén, Laura Malmivaara ja Risto Tuorila. Lisäksi sarjan ensimmäisen kauden näyttelijöistä Johannes Holopaisen esittämä Lauri Räihä ja Kreeta Salmisen esittämä Leena Niemitalo ovat mukana myös tällä tuotantokaudella. 

Elisa Viihteen kaikkien aikojen katsotuimpien sarjojen joukkoon lukeutuva Kaikki synnit sai ensi-iltansa Elisa Viihteen Aitiossa huhtikuussa 2019. Sarja palkittiin Göteborgin elokuvajuhlilla parhaasta käsikirjoituksesta.  Lisäksi yli kolmeenkymmeneen maahan myyty suosikkisarja kilpaili Zürichin festivaalilla parhaan tv-draaman palkinnosta ja oli valittuna Lyypekin filmijuhlilla ainoana suomalaisena sarjana edustamassa kiinnostavimpia pohjoismaisia sarjoja. Suomessa sarjan ensimmäinen kausi keräsi ylistäviä arvioita kriitikoilta. 
 

Sarjan on Elisa Viihteelle tuottanut ja kehittänyt MRP Matila Röhr Productionsin Ilkka Matila. 

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 21 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Huone 301, Ivalo ja Kaikki synnit (ks. lisää täältä). Tulevia sarjoja ovat muun muassa Pohjolan laki, Mister8 ja Häräntappoase. Elisa Viihde Aitio ja Viaplay yhdistyvät syksyllä 2020 yhdeksi Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluksi. Asiakkaat saavat jo nyt Aition ja Viaplay Leffat & Sarjat -sisällöt nykyisistä palveluista yhteishinnalla.

Rooleissa mm: 

Jussi Ritola /  MATTI RISTINEN

Meeri Ritola / INKA KALLÉN

Aaro Leppihalme/ EELI JURVELIN

Nimismies / ARI PIISPA

Pietilä / JARI VIRMAN

Ritolan äiti / ANNE NIELSEN

Anu Leinonen / LAURA MALMIVAARA

Tarja Leinonen / MILLA KANGAS

Matti Mustapää / RISTO TUORILA

Leena Niemitalo / KREETA SALMINEN

Lauri Räihä / JOHANNES HOLOPAINEN

Yhteystiedot: 

 

Elisa Viihde 
Elisa Viestintä p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi 
 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
Liekki Promotion / Nora Norrlin
p. 040 846 0116 / nora.norrlin@liekkipromotion.com
 

MRP Matila Röhr Productions

Tuottaja Ilkka Matila 
 + 358405011025

Ilkka.matila@matilarohr.com

http://www.matilarohr.com

 

Aurora Studios Oy

Toimitusjohtaja Antti Toiviainen

+358407726809

antti@aurorastudios.fi

Aitio on Elisa Viihteen oma suoratoistopalvelu, josta kuka tahansa voi katsoa elokuvia ja sarjoja kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta. Vuonna 2013 lanseerattu suoratoistopalvelu tarjoaa laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia ja klassikkosarjoja sekä useita Elisa Viihteen alkuperäissarjoja. Elisa Viihde Aitio ja Viaplay yhdistyvät syksyllä 2020 yhdeksi Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluksi. Asiakkaat saavat jo nyt Aition ja Viaplay Leffat & Sarjat -sisällöt nykyisistä palveluista yhteishinnalla.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

Matila Röhr Production Oy on yksi Suomen vanhimmista ja menestyneimmistä elokuvatuotantoyhtiöistä. Sen viimeisimpiä tuotantoja ovat mm. kuudella Jussi-palkinnolla palkittu Ikitie-elokuva sekä YLE:llä parhaillaan esitettävät Paratiisi ja Rauhantekijä-draamasarjat. 

Aurora Studios Oy on elokuvien ja tv-sisältöjen kehittämiseen, rahoittamiseen ja levittämiseen panostava yhtiö, jonka juuret ovat Aku Louhimiehen Tuntemattoman sotilaan rahoituksessa ja tuotannossa. Aurora Studiosin omistajia ovat Otava Oy sekä sijoittajat Ari Tolppanen ja Ari Lahti.