Takaisin

28.05.2020 | Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

David Fincher -seminaari Kino Reginassa la 6.6.

Seminaarissa käsitellään David Fincherin elokuvien teknistä toteutusta ja maskuliinisuuden teemoja tekijä- ja tutkijapuheenvuorojen kautta.

Millaisia kokemuksia paikan päällä työskennelleellä suomalaisvalaisijalla on David Fincherin elokuvan kuvauksista? Miten tekniikka kohtaa sisällön, ja voiko kuvausta olla joskus liikaa? Entä millaiset ovat Fight Clubin maskuliinisuuden yhteiskunnalliset ulottuvuudet?

Kino Reginassa lauantaina 6. kesäkuuta järjestettävässä David Fincher -seminaarissa kuullaan puheenvuoroja tekijöiden ja tutkijan näkökulmasta. David Fincherin elokuvan The Girl With the Dragon Tattoo tekemiseen osallistunut valaisija Jani Lehtinen kertoo omien kokemustensa kautta siitä, millaisin keinoin kohtauksia Fincherin elokuvissa toteutetaan. Aalto-yliopistossa opettava kuvaaja Rauno Ronkainen pohtii puheenvuorossaan Fincherin elokuvien teknisten toteutuksen suhdetta sisältöön. Indie-elokuvaohjaaja ja Helsingin yliopiston dosentti Ilkka Levä puolestaan tarkastelee Fight Club -elokuvan maskuliinista riippuvuutta yhteiskunnallisesta näkökulmasta.

Seminaarissa nähdään valkokankaalta myös David Fincherin ohjaamia musiikkivideoita. Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja se lähetetään myös suorana videolähetyksenä Kino Reginan Facebookin kautta. Paikan päälle saliin yleisöä otetaan 50 henkeä, ja tapahtumaan on lunastettava vapaalippu etukäteen Kino Reginan tiskiltä tai Kino Reginan verkkokaupasta kinoregina.fi.

David Fincher -seminaari lauantaina 6.6. klo 15–16.45 Kino Reginassa. Vapaa pääsy.

Tilaisuuden jälkeen esitetään elokuvat: 

Klo 17.15 – 19.20 Seitsemän (Seven, US 1995) 125’
Klo 19.45 – 22.05 Fight Club (US, Saksa 1999) 139’
Liput elokuvanäytöksiin 7,5 €, klubikortilla 6 €


Kuvat ja lisätiedot:
Katri Tenhola
Suunnittelija / Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI)
P. 040 4509570
katri.tenhola@kavi.fi