Takaisin

20.05.2020 | Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Kino Reginan näytökset käynnistyvät kesäkuun alussa

Ohjelmistossa nähdään keväällä esittämättä jääneitä elokuvia Fellinistä Fincheriin. Oodissa sijaitsevassa Kino Reginassa on tehty poikkeusjärjestelyjä turvallisen elokuvakokemuksen takaamiseksi.

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) esitysteatteri Kino Regina avataan yleisölle tiistaina 2. päivä kesäkuuta. Kino Reginan ohjelmisto jatkuu juhannukseen saakka elokuvilla, jotka jäivät esittämättä maalis- ja huhtikuun aikana koronaviruksesta johtuneen teatterin sulkemisen vuoksi.

Valkokankaalla jatkuvat muun muassa Federico Fellinin 100-vuotisjuhlaohjelma, kanadalaisen Guy Maddinin elokuvien sarja sekä Portugalin uutta aaltoa esittelevä kokonaisuus. Myös kesken jäänyt Uskomaton Italia ja Suomi -sarja jatkuu italialaisen elokuvan löydöillä, joissa aiheina ovat Suomi ja suomalaiset. Näytöksiin jo ostetut liput käyvät sellaisinaan korvaaviin näytöksiin, ja lipun ostaneita tullaan informoimaan henkilökohtaisesti elokuvien uusista näytösajoista. Tarkemmat näytöstiedot julkaistaan ja lipunmyynti alkaa tiistaina 26.5.


Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta huolehditaan monin tavoin

250-paikkaiseen saliin otetaan sisään vain 50 henkeä näytöstä kohti. Liput suositellaan ostettavaksi mahdollisuuksien mukaan etukäteen verkkokaupasta, ja käteisen käyttöä pyritään välttämään. Lipunmyyntiin on asennettu suojalasi, ja vahtimestarit käyttävät lippuja tarkastaessaan hengityssuojaimia.

Näytösten välejä on pidennetty, jotta siirtymät saliin sujuvat väljästi, ja salin siivousta näytösten välissä on tehostettu. Koronatartuntojen ehkäisemiseksi asiakkaiden toivotaan huolehtivan käsihygieniasta sekä pitävän riittävää etäisyyttä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Käsidesiä on saatavilla sekä Kino Reginan aulassa että muualla kirjastossa.

Kino Regina on auki juhannuksen aatonaattoon 18.6. asti. Juhannuksen jälkeen on viikon mittainen kunnostustauko, ja teatteri avataan jälleen 30.6. kesäohjelmistolla, joka julkistetaan myöhemmin.

Lisätiedot:
Katri Tenhola
Suunnittelija / Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI)
katri.tenhola@kavi.fi
p. 040 450 9570