Takaisin

06.03.2020 | Bright Fame Pictures

Suomen kahtiajakutumisen pöydälle nostava Punainen Kohina - trillerin teaser julki

Tänä vuonna ensi-iltansa saava Sami Pöyryn elokuva käsittelee syrjäytymistä ja Suomen kahtiajakautumista.

Tamperelaisen Sami Pöyryn elokuvasta Punainen kohina on julkaistu ensimmäinen teaser. Pöyrylle Punainen kohina on ollut monivuotinen unelmaprojekti:

”Syrjäytymisestä ja kansan kahtiajakautumisesta puhutaan paljon, mutta syyttelyksi jäävä keskustelu ei etene minnekään. Tahdoin tehdä elokuvan, joka vyöryttää vaikeat kysymykset ronskisti katsojan eteen ja panee lässytykselle pisteen.” 

Pöyryn ohjaaman ja kirjoittaman elokuvan keskiössä on omiin oloihinsa syrjäkylälle jäänyt Timo, joka houkuttelee lapsuudenystävänsä luokseen vierailulle. Hän on vuosien ajan hautonut suunnitelmaa, joka ravisuttelee pian koko pitäjää. Viime vuoden menestyselokuvien Jokerin ja Parasiten tavoin rujo ja tummanpuhuva Punainen kohina sivuaa mm. mielenterveysongelmia ja kansan jakautumista kahden kerroksen väkeen.

Pälkäneellä, Tampereella ja Porissa kuvattua elokuvaa tähdittävät Jari Manninen, Roope Olenius, Veera W. Vilo, Jere Saarela ja Saara Elina. Tuotannosta vastaavat Monadi-Filmi ja Bright Fame Pictures

Myös elokuvan tuottajina toimineet Olenius ja Vilo ovat tuttuja vuonna 2017 ensi-iltansa saaneesta Kyrsyä – Tuftland -elokuvasta sekä jälkituotannossa parhaillaan olevasta, taitoluistelumaailmaan sijoittuvasta Free Skate -elokuvasta.

Pöyry on aiemmin kirjoittanut elokuvista Helsingin Sanomien Nyt-liitteeseen ja omaan elokuvablogiinsa. Lyhytelokuvia, musiikkivideoita ja kokeellisen Zomba di Mare -elokuvan tehneeltä ohjaajalta on jälkituotannossa toinenkin pitkä elokuva, romanttinen draama Hetket.

Punainen Kohina saa ensi-iltansa myöhemmin tänä vuonna. Elokuvaa levittää Bright Fame Pictures.

Tiedustelut: Tuottaja Roope Olenius, brightfamepictures@gmail.com, 0405632905

Punainen Kohina teaser: https://www.youtube.com/watch?v=curpc8yPSaw
Pressikuvat: https://drive.google.com/drive/folders/1dxZhHzxxVa5t5wbxehLXTDLxLiz9jiA-?usp=sharing
Punainen Kohina IMDb: https://www.imdb.com/title/tt4535886/