Takaisin

06.01.2020 | Cinemanse Oy

Parhaan animaation Golden Globe -palkinto elokuvalle HUIPPUJENGI HIMALAJALLA

Yllätysvoittaja: Laika-studion viides elokuva, Chris Butlerin ohjaama HUIPPUJENGI HIMALAJALLA nappasi palkinnon parhaan animaation kategoriassa.

Huippujengi Himalajalla (Missing Link) -elokuva sai Golden Globe -pystin 5. tammikuuta 2020 järjestetyssä palkintogaalassa. Ehdokkaina olivat myös Lion King, Frozen II, Toy Story 4 ja Näin koulutat lohikäärmeesi 3.

Elokuvassa itseään maailman parhaana myyttien ja mystisten hirviöiden tutkijana pitävä löytöretkeilijä ja seikkailija Sir Lionel Frost saa kirjeen kaukaa toiselta mantereelta. Kirjeen kirjoittajaksi paljastuu herra Link, puuttuva linkki ihmislajin kehityksessä apinan ja ihmisen välillä. Suloinen, karvainen ja ihastuttavan kirjaimellinen herra Link on yksinäinen ja kaipaa lajitovereidensa seuraan Himalajan vuoristoon. Siksi tämä maailman rakastetuin legenda rekrytoi Sir Lionel Frostin auttamaan häntä löytämään kauan kadonneet sukulaisensa tarunomaisessa Shangri-Lan laaksossa. Yhdessä seikkailijatar Adelinan Fortnightin kanssa hurjapäinen huippujengi matkustaa maailman halki Himalajalle. Matkasta kehkeytyy vuosisadan seikkailu!

Huippujengi Himalajalla on maineikkaan Laika-studion sydämellinen stop-motion -animaatio, jonka keskiössä ovat erilaisuus, ystävyys ja itsensä hyväksyminen. Peloton päähenkilötrio oppii matkallaan, että joskus perheen voi löytää paikoista, joista sen viimeisenä olettaisi löytävänsä. Elokuvalle on myönnetty Suomen elokuvasäätiön Ohjelmistotuki 2019.

Golden Globe (”Kultainen maapallo”) on vuosittain jaettava elokuva- ja televisioalan palkinto. Palkintoa on jakanut vuodesta 1944 alkaen Hollywood Foreign Press Association (HFPA), joka koostuu Yhdysvalloissa asuvista ulkomaisista toimittajista.