Takaisin

20.12.2019 | SF Studios

Katso tuore musiikkivideo elokuvasta TERÄSLEIDIT

MAIJA VILKKUMAAN uusi single HEI SISKO julkaistaan tänään

Fantastisen Vain elämää -kauden jäljiltä kovassa vireessä oleva Maija Vilkkumaa julkaisee uuden singlensä Hei sisko tänään perjantaina 20.12. Vilkkumaan ja Samuli Sirviön tuottama laulu toimii myös Pamela Tolan ohjaaman elokuvan Teräsleidit tunnuskappaleena. Elokuvan road movie -teemaa sanoituksillaan tukeva Hei sisko on iso pop-kappale Maijan omalla tunnistettavalla twistillä.

 

Kappaleen musiikkivideo julkaistaan myös tänään. Musiikkivideossa nähdään runsaasti ennen julkaisemattomia otteitta Teräsleidit-elokuvasta. Alkavan vuosikymmenen ensimmäinen kotimainen elokuva tullaan näkemään valkokankailla kautta maan 3.1.2020. Voit katsoa musiikkivideon täältä: http://kent.lnk.to/HeiSisko/youtube

 

– Olin kirjoittanut aiemmin kappaleen, jossa kaksi naista yrittää voimauttaa toisiaan, mutta en ollut aivan löytänyt siihen punaista lankaa. Nähtyäni elokuvan tajusin, että biisi sopisi siihen täydellisesti ja sen tarina vaihtui mukailemaan leffan teemoja, jolloin palaset lopulta loksahtivat paikoilleen, Vilkkumaa kertoo.

 

– Biisi kiteytyy mielestäni sen lainiin ’Elämä alkaa, kun ei enää kysy lupaa’. Se on rajanveto, joka jokaisen on jossain vaiheessa tehtävä.

 

Kappaleen musiikillisiksi inspiraationlähteiksi Maija ilmoittaa Ava Maxin purkkapopin, Beach Housen shoegazen ja The Cardigansin Gran Turismo -albumin.

 


Maija Vilkkumaa viettää parhaillaan soolouransa 20. juhlavuotta ja hänet nähdään Hartwall Arenalla Vain elämää Live -konserteissa 28. ja 29.12. Hän on myös yksi elokuussa järjestettävän Olympiastadionin avajaisshow Stadionationin tähtiartisteista.

 

 

Teräsleidit -elokuvassa 75-vuotias Inkeri on lyönyt miestään paistinpannulla päähän ja suunnittelee tämän hautaamista puutarhaan. Ennen loppuelämän vankeutta olisi vielä hetki aikaa elää – vihdoin. Niinpä Inkeri suuntaa isosiskojensa kanssa matkalle vapauteen. Teräsleidejä näyttelevät legendaariset Leena Uotila, Saara Pakkasvirta ja Seela Sella.

 

Elokuvan ohjaaja-käsikirjoittaja Pamela Tola pitää Hei sisko -kappaletta erittäin osuvana elokuvaansa.

 

– Maija on tehnyt kauniin ja voimaannuttavan biisin, jossa on osuvat sanat, Hei sisko on kuin piste i:n päälle Teräsleidit-elokuvaan. Mahtavaa, että siskosten matka on tiivistynyt näin myös musiikiksi! Tola iloitsee.

 

– Minulle on ollut tärkeää tehdä elokuva nimenomaan iäkkäistä ihmisistä, mutta niin, että tarina kaiken takana kertoo ennen kaikkea ihmisistä, iästä riippumatta, ja antaa kosketuspintaa kaiken ikäisille. Tämä iättömyys kuuluu myös Maijan kappaleessa.
 

 


Kuuntele Hei sisko tästä.

Katso ja jaa musiikkivideo: http://kent.lnk.to/HeiSisko/youtube
 


MAIJA VILKKUMAA

Lataa: wavkansikuvatekijätiedotpromokuva
Online: Instagram / Facebook / Twitter

Maija Vilkkumaan kappaletta koskevat lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Jaana Ijäs / Kaiku Entertainment
jaana@kent.fi
050 375 1801

Maija Vilkkumaan keikkamyynti:
Matti Kaunisvesi / Warner Music Live
matti.kaunisvesi@warnermusic.com

 

TERÄSLEIDIT-ELOKUVA

Teräsleidit-elokuvan mediainfo: http://warehouse.kinghill.fi/terasleidit

Elokuvaa koskevat lisätiedot ja elokuvan tekijöiden haastattelupyynnöt:

Sanna-Maria Rantanen / HYPR Agency & Mindtrix co. SF Studios

sanna.rantanen@sfstudios.fi

050 320 5035