Takaisin

26.11.2019 | SF Studios

Pamela Tolan ohjaaman TERÄSLEIDIT-elokuvan traileri julki

Leena Uotilan, Seela Sellan ja Saara Pakkasvirran tähdittämä elokuva ensi-illassa 3.1.2020

Pamela Tolan ohjaama Teräsleidit on road movie, jossa ikä on tuskin edes numero. Elokuvan pääosaa, 75-vuotiasta Inkeriä, näyttelee Leena Uotila. Yhtä legendaariset ja pitkät urat tehneitä näyttelijöitä nähdään myös muissa rooleissa: Inkerin sisaria Railia ja Sylviä näyttelevät Seela Sella ja Saara Pakkasvirta, ja Inkerin miestä Tapiota Heikki Nousiainen.

 

Teräsleidit nähdään elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 3.1.2020. Elokuvan traileri on nyt julkaisuvapaa medialle. Linkki traileriin löytyy tämän tiedotteen lisätiedoista ja traileritiedostoa voi tiedustella myös elokuvan tiedotuksesta.

 

Teräsleideissä Inkeri suunnittelee miehensä hautaamista puutarhaan, lyötyään tätä paistinpannulla päähän. Loppuelämän vankeus odottaa, mutta ennen sitä olisi vielä hetki aikaa elää – vihdoin. Niinpä Inkerin on parasta lähteä nyt, kun on jo liian myöhäistä.

 

Isosiskojensa Railin ja Sylvin kanssa Inkeri suuntaa matkalle vapauteen. Reissussa tapahtuu kaikkea sitä, mitä Sylvi ei kehtaa edes sanoa ääneen, mutta totuuden torvi Raili kyllä mielellään toitottaa.

 

Matkassa olevien mutkien kautta laitetaan uuteen uskoon niin menneisyyttä ja tulevaisuutta kuin perhe- ja parisuhteita. Perillä nuoruusmaisemissa paitsi päästetään irti, myös löydetään jotakin vuosien varrella kadonnutta.

 

Lopulta edes oma tytär (Pirjo Lonka) ei ole tuntea äitiään, kun Inkeri ratkaisee yhden elämänsä suurimmista kysymyksistä: Miten ihmeessä ihminen voi pitää itsensä järjissään, kun koko muu perhe on seinähullua sakkia?

 

Teräsleidien vanhat ihmiset ovat reilusti vanhoja, kertoo ohjaaja Pamela Tola.

 

– Mutta kotona kiikkustuolissa kuoleman odottamisen sijaan sisarukset ovat vahvasti elämässä kiinni.

 

Tola toteaa elokuvan tarjoavan sisältöä kaikenikäisille ja erilaisille ihmisille.

 

– Roolihenkilöiden iästä huolimatta elokuvan teemoihin voivat samastua monen ikäiset, Tola toteaa.

 

– Toivon Teräsleidien antavan ihmisille eri asioita sen mukaan, mikä kehenkin kolahtaa – toisille syvällistäkin elämän tarkkailemista ja pohdintaa, toisille hulvattomia naurun hetkiä.

 

Elokuvasta on nyt julkaistu myös juliste ja muutamia lehdistövalokuvia. Teräsleidien ensimmäinen lehdistönäytös sekä lehdistötilaisuus Helsingissä ovat torstaina 12. joulukuuta. Tarkemmat tiedot lehdistötilaisuudesta löytyvät Filmikamarin pressipassilaisten lehdistönäytöskalenterista ja toimitetaan lisäksi tilaisuuteen ilmoittautuneille.

 

Elokuvan mediainfo, lisää lehdistövalokuvia sekä lehdistötilaisuudet Helsingin ulkopuolella julkaistaan joulukuun alussa.

 

 

LISÄTIEDOT

TRAILERI

YouTubessa: https://youtu.be/JdcjGGU2CAA

  • lehdistö voi tiedustella elokuvan traileria tiedostona elokuvan tiedotuksesta, yhteystiedot alla

 

LEHDISTÖMATERIAALI

Filmikamarissa

 

SYNOPSIS

Pamela Tolan ohjaama Teräsleidit on road movie, jossa ikä on tuskin edes numero.

75-vuotias Inkeri (Leena Uotila) on lyönyt miestään Tapiota (Heikki Nousiainen) paistinpannulla päähän ja suunnittelee tämän hautaamista puutarhaan. Loppuelämän mittainen vankeus odottaa, mutta ennen sitä olisi vielä hetki aikaa elää – vihdoin. Niinpä Inkerin on parasta lähteä nyt, kun on jo liian myöhäistä. 

Isosiskojensa Railin (Seela Sella) ja Sylvin (Saara Pakkasvirta) kanssa Inkeri suuntaa matkalle vapauteen. Tien päällä kyytiin liftaa hurmaavaa nuorisoa, auto hajoaa ja yökerhossa tanssitaan syntisesti. Reissussa tapahtuu kaikkea sitä, mitä Sylvi ei kehtaa edes ääneen sanoa, mutta totuuden torvi Raili mielellään toitottaa. 

Matkassa olevien mutkien kautta laitetaan uuteen uskoon niin menneisyyttä ja tulevaisuutta kuin perhe- ja parisuhteita. Perillä nuoruusmaisemissa paitsi päästetään irti, myös löydetään jotakin vuosien varrella kadonnutta. 

Lopulta edes oma tytär (Pirjo Lonka) ei ole tuntea äitiään, kun Inkeri ratkaisee yhden elämänsä suurimmista kysymyksistä: Miten ihmeessä ihminen voi pitää itsensä järjissään, kun koko muu perhe on seinähullua sakkia? 

 

TERÄSLEIDIT

Ensi-ilta 3.1.2020

Tuottajat: Aleksi Bardy, Dome Karukoski ja Sirkka Rautiainen

Ohjaus: Pamela Tola

Käsikirjoitus: Pamela Tola ja Aleksi Bardy

Rooleissa: Leena Uotila, Seela Sella, Saara Pakkasvirta, Heikki Nousiainen, Pirjo Lonka, Jani Volanen ja Samuli Niittymäki.

Kuvaus: Päivi Kettunen

Leikkaus: Antti Reikko

Musiikki: Panu Aaltio

Lavastussuunnittelu: Heini Erving

Pukusuunnittelu: Tiina Kaukanen

Maskeeraussuunnittelu: Riikka Virtanen

Äänisuunnittelu: Panu Riikonen

Tuotanto: Helsinki-filmi

Levitys ja markkinointi: SF Studios

 

 

LISÄTIEDOT, HAASTATTELUPYYNNÖT JA MATERIAALITIEDUSTELUT

Sanna-Maria Rantanen

Teräsleidit -lehdistötiedotus

HYPR Agency & Mindtrix co. SF Studios

sanna.rantanen@sfstudios.fi

0503205035