Takaisin

10.10.2019 | Bright Fame Pictures

Suomessa kuvataan taitoluistelumaailmaan sijoittuvaa trilleriä

Taitoluistelumaailmaan sijoittuvaa elokuvaa tuottaa Bright Fame Pictures. Elokuvan ohjaa Roope Olenius.

Suomessa kuvataan taitoluistelumaailmaan sijoittuvaa elokuvaa Free Skate. Pääosassa nähdään Veera W. Vilo, joka on myös käsikirjoittanut elokuvan. Muissa rooleissa mm. Leena Uotila, Karoliina Blackburn, Jevgeni Haukka, Miikka J. Anttila, Saara Elina, Regina Launivuo, Ilona Chevakova ja Viivi Pumpanen.

Trillerissä venäläinen huippuluistelija loikkaa rajan yli Suomeen paetakseen epäinhimillisiä olosuhteita. Valoisasta tulevaisuudesta ja uusista mahdollisuuksista huolimatta, menneisyys ei päästä häntä kahleistaan. Hän tajuaa, että ongelmien kohtaaminen on hänelle ainoa reitti vapauteen ja maailman huipulle.

Monikielinen elokuva on Bright Fame Picturesin tuotantoa, ja se nojaa vaiettuihin naisurheilijoiden tarinoihin ympäri maailman, sekä näyttelijä-ja tekijätiimin omakohtaisiin kokemuksiin huippu-urheilusta. Vilo on joukkuevoimistelun maailmanmestari 2008, ja tuottaja Teea Siltanen on muodostelmaluistelun maailmanmestari 2013. Elokuvaa on kuvattu Espoossa, Hämeenlinnassa, Forssassa ja Porissa. Free Skaten on määrä saada ensi-iltansa vuonna 2020.

Elokuva on ohjaaja-tuottaja Roope Oleniuksen toinen kokopitkä ohjaustyö. Hänen ensimmäinen elokuvansa, junttikauhu Kyrsyä – Tuftland (2017) palkittiin usealla kansainvälisellä elokuvafestivaalilla (mm. Other Worlds Austin, Horrorant Film Festival) ja sai rajatun elokuvateatterilevityksen mm. Yhdysvalloissa ja Kreikassa.

Free Skate Pressikuvia: https://drive.google.com/drive/folders/19OGEMbqciVYFxIMb3rS2DUqBHJzb8o5A?usp=sharing
Free Skate IMDb: https: www.imdb.com/title/tt9587950/

Tiedustelut: Tuottaja Roope Olenius, brightfamepictures@gmail.com, 0405632905