Takaisin

24.07.2019 | Tuffi Films Oy

Seitsemän ohjaajan TOTTUMISKYSYMYS-elokuvan traileri ja juliste julki –

Poikkeuksellisella tavalla syntyneen seitsemän ohjaajan yhteisteoksen, TOTTUMISKYSYMYKSEN, traileri ja juliste on nyt julkaistu.

Elokuva tuulettaa asenteita absurdilla huumorilla ja näyttää naisen elämästä hetkiä, jotka jäävät yleensä piiloon. TOTTUMISKYSYMYS nähdään elokuvateattereissa kautta maan 27. syyskuuta.

Tottumiskysymys
seuraa kuuden naisen päivää, kun jokainen kokee oman ”yksittäistapauksensa” – kokemuksia, joista yleensä vaietaan. Hillan romanttinen loma, Emmin kotibileet ja Miljan koulumatka saavat yllättävän käänteen, kun vieras lyöttäytyy seuraan. Samaan aikaan nuori näyttelijä Emppu harjoittelee elämänsä suurinta roolia ristiriitaisissa tunnelmissa. Toisaalla kokematon syyttäjä Aleksi saa yllättäen hoitaakseen oikeusjutun, jota rikoksen uhri Niina on odottanut vuosia. Miia puolestaan on järjestänyt firman juhlat, joiden tunnelma muuttuu, kun Katja kertoo pomon lääppimisestä.

 

Tarinat perustuvat ohjaaja-käsikirjoittajien tosielämän havaintoihin. Elokuva sukeltaa realismin ytimeen ja vakavien asioiden äärelle, mutta tekee sen kirpeän viiltävällä huumorilla. Railakas näkökulma näyttää arkemme uudessa valossa. Absurdi huumori itkettää ja naurattaa: voiko tämä olla totta?

 

Traileria säestää legendaarinen artisti, edesmennyt Kikka, joka on noussut otsikoihin myös viime aikoina.

 

Tottumiskysymyksessä on mukana kymmeniä suomalaisia näyttelijöitä. Joukossa on niin tunnettuja pitkän linjan näyttelijöitä kuin valkokankaalla debytoivia nimiä. Elokuvan avainhahmoja näyttelevät (esiintymisjärjestyksessä) Pinja Sanaksenaho, Julia Lappalainen, Krista Kosonen, Eero Ritala, Suvi Blick, Joonas Snellman, Seidi Haarla, Pirjo Lonka, Johannes Holopainen ja Lotta Kaihua.

 

Muita elokuvan näyttelijöitä ovat muun muassa (aakkosjärjestyksessä) Veikko Aalste, Bile Abdirahman, Teemu Aromaa, Tommi Eronen, Joel Hirvonen, Leo Honkonen, Niina Hosiaisluoma, Nelli Juusela, Ona Kamu, Ria Kataja, Elina Knihtilä, Tommi Korpela, Usva Kärnä, Ella Lahdenmäki, Samuli Niittymäki, Fanni Noroila, Chike Ohanwe, Kati Outinen, Jarkko Pajunen, Jussi Sorjanen ja Minna Suuronen

 

Tuottaja-ohjaajan Elli Toivoniemen ja ohjaaja-käsikirjoittaja Kirsikka Saaren lisäksi Tottumiskysymyksen ohjaaja-käsikirjoittajia ovat kotimaisen elokuvan eturivin tekijät Anna Paavilainen, Alli Haapasalo, Reetta Aalto, Jenni Toivoniemi ja Miia Tervo.

 

 

Latauslinkit julkaistuihin materiaaleihin sekä yhteystiedot haastattelupyyntöjä varten löytyvät tämän tiedotteen lisätiedoista. Myös elokuvan sosiaalisen median sivut on juuri avattu. Elokuvan mediainfo julkaistaan elokuussa.

 

 

LISÄTIEDOT

 

TOTTUMISKYSYMYS-ELOKUVAN TRAILERI

YouTube: https://youtu.be/tJl6Gbl-8CU

  • Traileri on julkaisuvapaa
  • Traileri on ladattavissa videotiedostomuodossa elokuvan lehdistömateriaaleista. Voit pyytää tiedostoa myös elokuvan tiedotuksesta

 

LEHDISTÖMATERIAALI

Filmikamarissa

www.filmikamari.fi/pressit > tunnus: press > salasana: noutaja

  • Julkaistu: Traileri, juliste, osa lehdistövalokuvista sekä valokuvat ja esittelyt elokuvan ohjaajista
  • Elokuvan mediainfo ja lisää lehdistövalokuvia julkaistaan elokuussa
  • Elokuvan lehdistötilaisuus järjestetään syyskuussa (haastattelut mahdollisia erikseen pyydettäessä myös aiemmin)

 

TOTTUMISKYSYMYS ONLINE

Kotisivu: www.tuffifilms.com

Facebook: www.facebook.com/tottumiskysymyselokuva

Instagram: @tottumiskysymyselokuva

Twitter: @tottumiskysymys

#tottumiskysymys #forceofhabit #uskaltaakoenäähalatakaan #tääontätäruisleipää #täällähänitkeekohtakaikki

 

LISÄTIETOJA ELOKUVASTA, SEN TEKOPROSESSISTA, TEKIJÖISTÄ JA TUOTANTO- JA LEVITYSYHTIÖSTÄ, SEKÄ TUOTTAJA-OHJAAJA ELLI TOIVONIEMEN JA OHJAAJA-KÄSIKIRJOITTAJA KIRSIKKA SAAREN KOMMENTTEJA:

www.epressi.com/tiedotteet/musiikki-ja-viihde/seitseman-ohjaajan-elokuva-tottumiskysymys-tuulettaa-asenteita-absurdilla-huumorilla.html

 

 

SYNOPSIS

 

Seitsemän ohjaajan yhteisteos tuulettaa asenteita näyttämällä naisen elämästä hetkiä, jotka jäävät yleensä piiloon.

 

Hillan romanttinen loma, Emmin kotibileet ja Miljan koulumatka saavat yllättävän käänteen, kun vieras lyöttäytyy seuraan. Samaan aikaan nuori näyttelijä Emppu harjoittelee elämänsä suurinta roolia ristiriitaisissa tunnelmissa. Toisaalla kokematon syyttäjä Aleksi valmistautuu kiireellä ensimmäiseen oikeusjuttuunsa, jota asianomistaja Niina on odottanut vuosia. Miian järjestämien firman juhlien tunnelma taas järkkyy, kun työkaveri Katja avautuu pomon lähentely-yrityksestä. On päätettävä nopeasti, miten tilanne ratkaistaan.

 

Railakas näkökulma näyttää arkemme uudessa valossa. Absurdi huumori itkettää ja naurattaa: voiko tämä olla totta?

 

 

TOTTUMISKYSYMYS / FORCE OF HABIT

Ensi-ilta 27.9.2019

Ohjaus: Kirsikka Saari ja Elli Toivoniemi sekä Anna Paavilainen, Alli Haapasalo, Reetta Aalto, Jenni Toivoniemi ja Miia Tervo

Käsikirjoitus: Kirsikka Saari ja Elli Toivoniemi sekä Anna Paavilainen, Alli Haapasalo, Reetta Aalto, Jenni Toivoniemi ja Miia Tervo

Rooleissa: Veikko Aalste, Bile Abdirahman, Teemu Aromaa, Suvi Blick, Tommi Eronen, Seidi Haarla, Joel Hirvonen, Johannes Holopainen, Leo Honkonen, Niina Hosiaisluoma, Nelli Juusela, Lotta Kaihua, Ona Kamu, Ria Kataja, Elina Knihtilä, Tommi Korpela, Krista Kosonen, Usva Kärnä, Ella Lahdenmäki, Julia Lappalainen, Pirjo Lonka, Samuli Niittymäki, Fanni Noroila, Chike Ohanwe, Kati Outinen, Jarkko Pajunen, Eero Ritala, Pinja Sanaksenaho, Joonas Snellman, Jussi Sorjanen ja Minna Suuronen. 

Kuvaus: Päivi Kettunen F.S.C. , Jarmo Kiuru, Kerttu Hakkarainen

Leikkaus: Yva Fabricius SFK, Anniina Kauttonen, Otto Heikola

Äänisuunnittelu: Lotta Mäki

Lavastussuunnittelu: Laura Haapakangas, Katariina Kapi, Sanna-Mari Pirkola

Pukusuunnittelu: Roosa Marttiini

Maskeeraussuunnittelu: Kaisu Hölttä, Roosa Marttiini

Tuottaja: Elli Toivoniemi

Tuotanto ja levitys: Tuffi Films Oy

 

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT

tottumiskysymys@tuffifilms.com

 

LEHDISTÖTIEDOTUS

Sanna-Maria Rantanen

HYPR Agency & Mindtrix co. Tuffi Films

tottumiskysymys@tuffifilms.com

050 320 5035