Takaisin

15.05.2018 | Finnkino Oy

Traileri Jasper Pääkkösen tähdittämästä Spike Lee -elokuvasta julkaistu

BlacKkKlansman saapuu elokuvateattereihin 10.8.

Suomalaisnäyttelijä Jasper Pääkkönen näyttelee yhtä avainrooleista Spike Leen (mm. Do The Right Thing - Kuuma päivä, Malcolm X) uutuuselokuvassa BlacKkKlansman, joka saa tänään maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien kilpailusarjassa. Elokuva on tositapahtumiin perustuva tarina afroamerikkalaisesta poliisista, joka onnistuu soluttautumaan Ku Klux Klaniin. Suomessa elokuva saa ensi-iltansa valkokankailla 10.8.

"Työskenteleminen Spike Leen kanssa on ollut uskomaton kokemus - ei pelkästään sen takia, että hän oli jo nuorena yksi elokuvantekijä-idoleistani, vaan myös siksi että hän on ollut yksi kansalaisoikeusliikkeen johtavia hahmoja Yhdysvalloissa jo vuosikymmenien ajan. Hän on todellinen legenda ja inspiraation lähde. On monella tavalla todella suuri kunnia päästä esittämään roistoa hänen ohjauksessaan elokuvassa, joka kertoo rasismista," kertoo Ranskassa elokuvan ensi-iltaa juhlistava Pääkkönen.


 

BlacKkKlansman perustuu Ron Stallworthin omaelämäkertaan. On 1970-luvun alku ja amerikkalaista yhteiskuntaa myllertää taistelu kansalaisoikeuksista. Stallworth (John David Washington) palkataan Colorado Springsin poliisilaitoksen ensimmäiseksi afroamerikkalaiseksi etsiväksi. Henkilökunta suhtautuu tulokkaaseen epäluuloisesti, jopa avoimen vihamielisesti. Stallworth tarttuu kuitenkin päättäväisesti toimeen ja ottaa tähtäimekseen vaarallisen tehtävän: Ku Klux Klanin sisäpiiriin soluttautumisen ja sen paljastamisen.

Rotusorron kannattajana esiintyvä Stallworth saa yhteyden ryhmittymään ja raivaa tiensä aivan sen ytimeen asti. Hän onnistuu jopa ystävystymään klaanin johtajan David Duken (Topher Grace) kanssa ja saa omistautumisensa johdosta suitsutusta. Soluttautumisoperaatio muuttuu yhä monimutkaisemmaksi. Tapaamisissa klaanin jäsenten kanssa kasvokkain Stallworthia esittää hänen kollegansa Flip Zimmerman (Adam Driver), joka saa selville hengenvaarallisen salajuonen. Yhdessä he lähtevät kukistamaan ryhmää, jonka todellinen tavoite on siistiä väkivaltainen retoriikkansa niin salonkikelpoiseksi, että sillä voidaan vedota suureen yleisöön.

BlacKkKlansman on peloton ja totuudenmukainen tutkielma rotujen välisistä suhteista 1970-luvun Yhdysvalloissa ja hälyttävän ajankohtainen myös tänä päivänä. Elokuvan taustajoukoista löytyy mm. Oscar®-palkitun Get Out -elokuvan tekijöitä.

Videotiedosto (.mov) saatavilla Filmikamarin pressipalvelusta: www.filmikamari.fi / Käyttäjänimi: press / Salasana: noutaja
Stillkuvat elokuvasta median käyttöön: http://www.upimedia.com

Lisätiedot medialle:

Liisa Sauri
Marketing Coordinator
Theatrical Distribution

FINNKINO OY
Mannerheimintie 113
FI-00280 Helsinki – Finland
Tel. +358 50 3585488
liisa.sauri@finnkino.fi
www.finnkinob2b.fi/elokuvalevitys/

Social media: @Leffamaailma | #leffamaailma