Takaisin

17.10.2016 | Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Disneyn Vaiana-elokuvasta uusi traileri: suomenkieliset äänet on nyt valittu

Tyynenmeren aurinkoon sijoittuva elokuva saa Suomen ensi-iltansa 17. helmikuuta 2017.

Walt Disney Animation Studiosin Vaiana-elokuva kertoo teini-ikäisestä Vaianasta, joka seilaa seikkailuun puolijumala Mauin kanssa pelastaakseen kansansa. Elokuvan lopulliset äänet on nyt valittu. Katso alta elokuvan traileri, jossa mukana Vaianaa esittävä Yasmine Yamajako ja Mauia esittävä Veeti Kallio.

Traileri You Tubessa:
https://youtu.be/0GakeqdHXPU

Yasmine Yamajako on Vaiana, seikkailunhaluinen, sinnikäs, älykäs ja hyväsydäminen 16-vuotias, joka vielä etsii itseään. Hänen isänsä, päällikkö Motonui, toivoo hänen seuraavan omissa jalanjäljissään, mutta meri vetää Vaianaa puoleensa selittämättömällä tavalla. Alkuperäisversiossa Vaianaa esittää ensikertalainen Auli`i Cravalho. Yasmine on innoissaan tulevasta roolistaan Disney-sankarittarena: ”Kun pääsin testaamaan temperamenttista, polynesialaista Vaianaa tiesin intuitiivisesti että mun kuuluu kertoa tämä tarina", hän kertoo, ”Disney-klassikot on ollu mulle läpi elämän merkittäviä teoksia ja huomaan edelleen että Disney-kertomusten (Pocahontas, Notredamen Kellonsoittaja, Kaunotar ja hirviö, Herkules) läpi kanavoituu mulle sellasia universaaleja totuuksia joista on tässä maailmassa välillä vaikea pitää kiinni.” Yasmine Yamajako on Sony Music Entertainmentin artisti ja hän työstää paraikaa debyyttialbumiaan.

Veeti Kallio on Maui, tuulen ja meren puolijumala, muuntautuja, joka pystyy muuttumaan miksi tahansa taikavoimaisen koukkunsa avulla. Maui on elämää suurempi hahmo, karismaattinen ja hauska. Hänen koko kehonsa on hänen ihmeellisistä seikkailuistaan kertovien tatuointien peitossa. Alkuperäisversiossa Mauin äänenä kuullaan Dwayne ”The Rock” Johnsonia. ”Olin erittäin iloinen, että minut haluttiin rooliin, jonka alkuperäisäänenä on ’THE ROCK’ (onhan sukunimeni Kallio, englanniksi Rock)”, Veeti Kallio kertoo, ”Roolihahmo on moniulotteinen; hauska, koominen ja yllättävä. Se eroaa melkoisesti esim. Dr Facilierista eli Varjomiehestä, jonka tein Prinsessa ja sammakko -elokuvaan. Elokuva tuo hienosti esille nuorissa naisissa sykkivän rohkeuden ja miehissä elävän mahtailun halun. Ystävyys ja rakkaus voittaa lopulta.” Veeti Kallio on tällä hetkellä kiireinen Turun kaupunginteatterin Rock of Ages -musikaalissa, jossa hän esittää legendaarista Stacee Jaxxiä. Musikaalin ensi-ilta on 21. lokakuuta.

 

Elokuvan synopsis:
Kolme tuhatta vuotta sitten maailman mahtavimmat merenkävijät löysivät Tyynenmeren halki suuntautuvilla matkoillaan Oseanian lukemattomat saaret. Sitten he kuitenkin lopettivat purjehtimisen kokonaiseksi vuosituhanneksi - eikä syytä siihen tiedä kukaan.

Walt Disney Animation Studiosin elokuva Vaiana on mukaansatempaava animaatio, joka kertoo seikkailunhaluisesta nuoresta tytöstä, joka lähtee uhkarohkealle matkalle pelastaakseen kansansa. Matkansa aikana Vaiana tapaa aikanaan niin mahtavan puolijumalan nimeltä Maui, joka opastaa mestarisuunnistajaksi haluavaa Vaianaa. Toiminnantäyteisellä seikkailullaan he seilaavat halki vellovan valtameren kohdaten hirmuisia hirviöitä ja tukalia tilanteita. Matkan varrella Vaiana tulee täyttäneeksi esi-isiensä tehtävän ja löytää jotain, mitä on aina etsinyt: oman itsensä. Elokuvan ohjauksesta vastaa kuuluisa kaksikko Ron Clements ja John Musker (Pieni merenneito, Aladdin, Prinsessa ja sammakko).

ELOKUVATEATTEREISSA 17.2.2017

 

Lisätietoja:
Tiina Virtanen
The Walt Disney Company Nordic
tiina.virtanen@disney.com
040 72 35 635